Prie ŠU pergalės prisidėjo ir teisėjo įvartis

Atidėtose pirmojo turo rungtynėse Šiauliuose Šiaulių universiteto studentai 5:1 nugalėjo VGTU futbolininkus bei pirmąjį ratą baigė pirmoje turnyro lentelės vietoje. Du įvarčius nugalėtojams pelnė Kildras Kavaliukas, po vieną – Paulius Janušauskas, Dovydas Jansonas ir Manfredas Lukjančukas. VGTU gretose pasižymėjo Gintas Skrodenis.

Puikiai sudėtį surinkę ir galingai rungtynes pradėję šiauliečiai varžovus ilgą žaidimo dalį vertė žaisti be kamuolio, o pirmojo įvarčio teko laukti 16 minučių. Tuomet savo meistriškumą pademonstravo P.Janušauskas, kuris lengvai apžaidęs varžovą vienas prieš vieną, pasiuntė kamuolį į VGTU vartų tinklą. Netrukus D.Jansonas skirtumą padvigubino, o vilniečiai prieš pat pertrauką skirtumą sušvelnino.

„Negaliu pasakyti, kad blogai žaidėme. Tiesiog Šiaulių universiteto komanda yra stipresnė. Galutinis rezultatas galėjo būti ir kitoks.. turėjome progelių, tačiau objektyviai vertinant jie turėjo jų dar daugiau“, – apie išvyką į Šiaulius pasakojo VGTU treneris Giedrius Barevičius.

Po pertraukos krito greitas įvartis. Tolimu smūgiu iš maždaug 25 metrų pasižymėjo M.Lukjančukas. priminsime, kad šis ŠU studentas yra FIFA teisėjas ir neretai LSFL rungtynes praleidžia dėl to, kad teisėjauja.

Per paskutines penkiolika minučių VGTU sugriuvo ir šiauliečiai tai įtvirtino dar dviem įvarčiais.

„Kai didžiąją laiko dalį žaidi be kamuolio, natūralu, kad nebeužtenka jėgų“, – komentavo G.Barevičus.

Abusyk rungtynių pabaigoje Šiauliams įvartį mušė K.Kavaliukas. Pastarajam šios rungtynės antros iš eilės, kai jis pasižymi dubliu.

„Prieš rungtynes kalbėjome, kad mus tenkins tik pergalė. Pirmą kėlinį pavyko laimėti, o antrojo pradžioje dar ir padidinome persvarą. Tuomet nusiraminome, pradėjome mėgautis žaidimu ir pavyko dar labiau padidinti skirtumą.

Mano įvarčiai – komandos draugų nuopelnas. Įvarčiai nebuvo sudėtingi – tiesiog reikėjo užbaigti atakas“, – komentavo dviejų įvarčių autorius.

Po pirmojo rato ŠU su 11 taškų artimiausius varžovus lenkia trimis taškus. Antrasis čempionato ratas startuos kovą.

Leave a Reply