KTU – ŠU 2:2. Per centimetrą nuo pergalės

Pirmą ir antrą vietas LSFL pirmenybėse užimančios Kauno technologijos universiteto ir Šiaulių universiteto komandos tarpusavio rungtynėse nugalėtojo neišsiaiškino. Dvikova baigėsi 2:2, o įvarčius pelnė Arvydas Miklovis ir Dominykas Ryckis (abu KTU); Deividas Šešplaukis ir Paulius Janušauskas (abu ŠU).

Vos prasidėjus susitikimui, kauniečiai iškart buvo priversti traukti kamuolį iš tinklo. “Kauno Žalgiriui” A lygoje atstovaujantis Deividas Šešplaukis įsiveržęs į baudos aikštelę susikūrė progą, puikiai smūgiavo ir išvedė ŠU į priekį.

“Kalbėjome su komanda, kad šis įvartis mums padarė meškos paslaugą”, – po rungtynių sakė ŠU treneris Rytis Alūzas.

“Apskritai vertinant rungtynes, tai jos buvo sunkios. Daugelis žaidėjų savaitgalį žaidė klubuose, todėl jautėsi nuovargis, sunkoka aikštė, neturėjome pagrindinio vartininko. Viskas susidėjo. Manau, kad mes žaidėme truputį geriau, bet pasiektas rezultatas tenkina”, – kalbėjo R.Alūzas.

Po praleisto įvarčio šiauliečiai dar turėjo iniciatyvą, tačiau žaidimas po truputį lyginosi ir galiausiai komandos pradėjo demonstruoti apylygį žaidimą. Tuomet P.Janušauskas pelnė įvartį, tad ŠU dar labiau priartėjo prie pergalės.

“Gerai, kad po to įvarčio greitai įmušėme ir mes. Tai padėjo šiek tiek nuimti įtampą. Nuo tada ir prasidėjo visas įdomumas”, – sakė KTU treneris Gintaras Grigonis.

A.Miklovis skirtumą sušvelnino prabėgus 7 minutėms po P.Janušausko įvarčio. Iš dešiniojo krašto sulaukęs perdavimo technišku smūgiu pelnė įvartį.

Po pertraukos žaidimas vyko bangomis – vienų geresnę atkarpą keitė kitų geresnė atkarpa, kol galiausiai 87 minutę po ŠU gynėjų klaidos išlyginamąjį įvartį pelnė po keitimo aikštėje pasirodęs D.Ryckis.

Įdomu tai, kad per likusį laiką pasižymėti galėjo abi komandos. Iš pradžių savojo šanso neišnaudojo Žygimantas Grinevičius (KTU), o paskutinę pridėto laiko minutę po P.Janušausko smūgio kamuolys atsitrenkė į virpstą.

“Sakyčiau, kad tai buvo rimčiausios rungtynės šį sezoną. Greitos, kietos, permainingos. Papuolėme ant varžovų, kurių meistriškumas aukštesnis. Manau, kad žiūrovams toks vaizdas turėjo patikti”, – sakė G.Grigonis.

Po šių lygiųjų KTU su 8 taškais (po ketverių rungtynių) pirmauja lygoje, ŠU – su 7 taškais (po 3 rungtynių) yra antroje vietoje.

 

Leave a Reply