Kauno derbyje – lygiosios

Nacionalinės futbolo akademijos dirbtinės dangos aikštėje vykusiose rungtynėse tarp KTU ir LSU studentų nugalėtojas nepaaiškėjo – rungtynės baigėsi lygiosiomis 1:1. Ugnius Lekečinskas sporto universitetui pelnė antrą minutę, o 57 minutę rezultatą išlygino Deividas Gedvila.

Nuo pat dvikovos pradžios aukštą tempą pasiūlę LSU studentai pelnė greičiausią šio sezono lygos įvartį. Po jo LSU persvara buvo akivaizdi, bet, laikui bėgant, KTU įsižaidė ir tas skirtumas tarp komandų nebeatrodė toks didelis.

Stipriausią sudėtį šį sezoną surinkę LSU atstovai šįsyk aiškiai laimėjo aikštės vidurį. Puikiai kraštuose darbavosi Mykolas Golekas ir Elvinas Navickas, o viduryje tempą palaikė Mantas Rusys ir Martynas Vasiliauskas.

Antrajame kėlinyje LSU bandė diktuoti sąlygas, ieškojo antrojo įvarčio, tačiau.. jį praleido į savo vartus.

„Manau, kad buvome geresni, tačiau pritrūko sėkmės tokiose situacijose, kai tereikėjo pataikyti į kamuolį. Atrodė, kad bręsta antrasis įvartis, tačiau jis taip ir nepribrendo. O gynyboje padarėme klaidų, už kurias buvome priversti susimokėti“, – rungtynes komentavo LSU treneris Tomas Miliauskas, pridūręs, kad su tokia sudėtimi jo treniruojamos komandos rezultatai neabejotinai pagerėtų.

Neįpusėjus antrajam kėliniui, smagią kontrataką pradėjo Edvinas Mickevičius. Jis iš dešiniojo krašto skersavo kamuolį į baudos aikštelę Benui Olencevičiui, pastarasis dar šiek tiek parideno kamuolį D.Gedvilai, o šis smūgiavo tiksliai.

Po praleisto įvarčio LSU kiek pasimetė, tačiau rungtynių pabaigoje sugrįžo į žaidimą ir pradėjo galingai spausti KTU studentus. Vis tik, būtent jie likus aštuonioms minutėms sukūrė puikią progą, kuri tik per plauką nevirto įvarčiu. Ne ką blogesnį šansą LSU turėjo priešpaskutinę dvikovos minutę.

„Kažkur varžovai buvo geresni, bet savo komandos kovingumu, atsidavimu ir atsiradusia žaidimo kokybe esu patenkintas. Nors tai dar nėra tas vaizdas, kurį norėtųsi matyti, bet šios rungtynės, sakyčiau, geriausios šiame sezone“, – sakė Gintaras Grigonis.

KTU šiose rungtynėse prarado pirmuosius sezono taškus, LSU – iškovojo pirmąjį.

Leave a Reply