ŠU iškovojo dar vieną įtikinamą pergalę

LSFL čempionai Šiaulių universiteto futbolininkai 4:1 sutriuškino VDU ekipą bei pakilo į pirmąją vietą turnyro lentelėje. Nugalėtojams po įvartį pelnė Agnius Juozapaitis, Ignas Paulius ir Deividas Puodžiūnas. Dar vieną įvartį VDU įsimušė į savo vartus, o rungtynių pabaigoje Martynas Turskis pelnė paguodos įvartį.

Nepaisant triuškinamos persvaros, ŠU persvara nebuvo tokia didžiulė, o galutinis rezultatas ne visiškai atspindi dvivokos eigą. Vis tik, šiauliečiai buvo geresni.

„Susitikimą pradėjome gerai, puikiai nusiteikę ir žinodami ko norime. O norėjome pergalės“, – apie rungtynes sakė pirmojo įvarčio autorius A.Juozapaitis. Jis pasižymėjo rungtynėse sužaidus vos 12 minučių. Dar po keturių minučių VDU įsimušė kamuolį į savo vartus.

„Aišku, susitikimo pradžioje pasiekti įvarčiai davė dar daugiau pasitikėjimo, dėl to užtikrintai kontroliavome kamuolį ir kūrėme progas. Po pertraukos šiek tiek atsipalaidavome, be to kai kuriems žaidėjams pasijuto nuovargis po čempionatų, nusimušė rungtynių tempas. Vis dėl to, iniciatyvos nepaleidome iki rungtynių pabaigos ir manau, kad šventėme užtikrintą ir pelnytą pergalę“, – sakė A.Juozapaitis.

Du įvarčius iki pertraukos įmušę šiauliečiai dar dusyk pasižymėjo antrajame kėlinyje. VDU savo įvartį įmušė 89 minutę.

„Pralaimėjome skaudžiai, tačiau vis tiek pasakysiu, kad Šiauliams davėme rimtą kovą. Epizodais sugebėjome juos papresinguoti, susikūrėme pakankamai progų, kad galutinis rezultatas būtų kitoks. Reikia pripažinti, kad mūsų realizacija stipriai šlubuoja. Pasikartosiu, kad pralaimėjome trijų įvarčių skirtumu, bet man nebuvo liūdna, nes komanda žaidė drąsiai, vykdė užduotis ir viską, ko reikėjo. Tiesiog skiriasi žaidėjų meistriškumas. Sakyčiau, kad tai pagrindinė mūsų pralaimėjimo priežastis“, – sakė VDU treneris Mantas Gintalas.

Leave a Reply