Universitetų žaidynėse – lietuviška patirtis

Liepos 22 d. prasidėjo Europos universitetų žaidynių futbolo turnyro kovos. Futbolo turnyre dalyvauja 15 komandų: iš Lietuvos, Austrijos, Kroatijos, Suomijos, Prancūzijos, Vokietijos, Olandijos, Norvegijos, Portugalijos, Rumunijos, Rusijos ir Ukrainos. VDU komanda pateko į C pogrupį, kur susitiks su Vokietijos Vechta universiteto futbolininkais, Porto ir Kijevo Borys Grinčenko universiteto komandomis. Šios žaidynėms Lietuvos futbolininkams jau trečiosios. Jose dalyvavo VU ir LEU utbolininkai.

Pirmose rungtynėse komanda susitiko su Porto universiteto studentais. Susitikimui VDU buvo optimaliai nusitikusi. Ėjo į aikštę tik pasiimti taškų. Deja, nepavyko. Nuo pat pirmųjų minučių lietuviai neleido priartėti varžovams priartėti prie savo vartų. Kietai gynėsi ir bandė kontratakuoti. Po pirmojo kėlinio rezultatas buvo lygus. Antroje rungtynių pusėje scenarijus buvo toks pat. Tik baigiantis rungtynėms, prie varžovo vartų aikštelės prasižengus mūsų žaidėjui, portugalai realizavo 11 metrų baudinį ir išsiveržė į priekį. Deja, mūsiškiams jau nebepavyko suregzti rezultatyvios atakos ir rungtynės baigėsi portugalų naudai – 1:0. Nenuleidžiame nosių ir kylame į kitą kovą, kuri jau vyks liepos 23 d. su Vokietijos komanda.

VDU komandos kapitonas Tomas Bielickas: „Prieš rungtynes žinojome, kad bus sunku. Tokiuose turnyruose svarbiausia yra pralaimėti kuo mažiau rungtynių, todėl stengėmės kuo geriau gintis ir sulaukus progos greitai atakuoti varžovų vartus, didžiąją dalį susitikimo tai pavyko padaryti, tačiau gaila, kad praleidome įvartį iš 11 metrų baudinio, kuris ir nulėmė rungtynių baigtį. Rungtynės buvo labai sunkios: gerai techniškai ir fiziškai pasiruošę varžovai, didelis karštis, prie kurio mes tikrai nesame pripratę. Žinome, kad galėjome sužaisti geriau, tačiau atsižvelgiant į visų žaidėjų pastangas, manau, kad buvome verti bent taško šiose rungtynėse. Gaila, kad pritrūko sėkmės. Toks rezultatas tikrai mūsų netenkina ir ateinančiose rungtynėse padarysime viską kad iškovotume taškus. Turnyras ilgas ir stengiames daugiau galvoti ne apie praeitį ir kuo geriau pasiruošti ateinančioms varžyboms.“

 

Leave a Reply