LSFL įvarčių mašinos: apie įvarčius bei prabėgusį sezoną

LSFL (Lietuvos studentų futbolo lygai) pasibaigus ir galutinai suskaičiavus rezultatus, dabar jau galima įvardinti ir rezultatyviausius lygos žaidėjus. Šiame sezone rezultatyviausio žaidėjo nominacija dalinasi net du futbolininkai, pelnę savo komandoms po 8 įvarčius. Tai Vilius Giedraitis, atstovaujantis LSU ekipai bei Marius Zabarauskas, startavęs LEU komandoje tik antrajame rate.

Iki rezultatyviausiųjų apdovanojimų ne daug pritrūko ir dar dviems futbolininkams, pelniusiems savo ekipoms po 7 įvarčius – tai Vytarui Bloškiui (ŠU) ir Francui Neobolisah (VU).

Šį kartą pakalbinome dvi lygos „įvarčių mašinas“, kurios atskleidė apie svarbiausias puolėjų savybes, aptarė sezono rezultatus ir pasidalino savo įspūdingiausiais įvarčiais, pelnytais LSFL.

Kokios savybės  yra svarbiausios puolėjui ir kokias iš jų, tavo manymu, esi gerai įvaldęs?

V.G – „Pagrindinis puolėjo tikslas – mušti įvarčius. Tam reikalinga gera realizacija, gera „uoslė“ – buvimas laiku ir vietoje. Puikiai įvaldęs nesu nei vieno dalyko, reikia dar daug dirbti ties progų išpildymu, todėl savo gebėjimų labai išskirti negaliu“.

M.Z – „Mano giliu įsitikinimu, tikras puolėjas visada privalo būti vienas aštriausių aikštės žaidėjų ir varžovų vartams kelti daugiausiai pavojaus, kuriant progas sau bei komandos draugams. Puolėjas turi išsiskirti tam tikrais elementais, ar tai būtų geras fizinis stovis, greitis, staigumas ar techniškumas. Kažką privalai turėti, jog atneštum naudą savo komandai. Pats futbolą pradėjau lankyti gan vėlai, 5-oje klasėje, todėl technika niekada nebuvo mano arkliukas. Visgi, mano stipriosios pusės buvo ir yra greitis, smūgis, veržlumas“.

Kam labiausiai esi dėkingas už tokį įvertinimą – rezultatyviausias lygoje? Įmušti 8 įvarčiai. Tai mažai ar daug?

V.G – „Žinoma, dėkingas esu savo komandai, kuri ir padėjo man susikurti progas ir įmušti įvarčius. Tačiau, manau, jog pagal sukurtas progas ir jų neišpildymą, šis įvarčių skaičius tikrai nėra didelis“.

M.Z – „Labiausiai dėkingas esu savo komandos draugams, be jų nebūčiau tiek įmušęs. Dėkoju puikiam ir visad pozityviam mūsų komandos treneriui Donatui Gražuliui. Taip pat, savo bičiuliui Mantui Jankevičiui, be kurio nebūčiau atsidūręs šioje komandoje. Toks įvarčių skaičius tikrai nemažas, žinant tai, jog prie komandos prisijungiau tik antro rato metu“.

Kaip vertini savo komandos pasirodymą?

V.G – „Vertinu puikiai! Tokia komanda, kokia šiai dienai yra mūsų, tai tikrai nepasakyčiau, kad buvome verti tik ketvirtos vietos. Komandoje įvyko trenerių pasikeitimai ir prisidėjo dar keli žaidėjai, kurie ir sustiprino žaidimą bei visą komandą. Tai tik dar pagerino ir bendrus komandos rezultatus. O komandos nuotaika – gera, mikroklimatas puikus“.

M.Z – „Visada norisi finišuoti kuo aukštesnėje vietoje, tačiau manau, jog mūsų universiteto komanda pasirodė tikrai neblogai. Nors ir apmaudžiai praradome keletą taškų, tačiau sėkminga sezono pabaiga ir palankūs varžovų rezultatai galutinėje lentelės rikiuotėje paliko mus prizininkų gretose“.

Įspūdingiausias tavo įvartis, įmuštas LSFL?

V.G – „Tai tikriausiai, kai žaidėme prieš VU. Gavau kamuolį už gynėjų galvų ir kamuoliui bešokinėjant, vienu lietimu stipriai jį pasiunčiau į vartų tinklą“.

M.Z – „Manau, labiausiai atmintyje išlikęs įvartis prieš KTU, kai komandos draugas kovojo ore dėl kamuolio ir jam atšokus, vienu lietimu smūgiavau į apatinį vartų kampą nuo 16 metrų žymos. Gaila, kad tąkart nepavyko išsivežti pergalės, kaip po to paaiškėjo, prieš lygos čempionus. Šias rungtynes sužaidėme lygiosiomis, 1:1“.

Leave a Reply