LEU sezoną užbaigė pergale paskutinę mačo minutę bei išsaugojo šansą pasidabinti medaliais

LSFL (Lietuvos studentų futbolo lygoje) sužaistos rungtynės, kuriose įtampa vyravo iki paskutinės žaidimo minutės. Dramatišką pergalę rungtynių pabaigoje iškovojo LEU futbolininkai, kurie rezultatu 2:1 (1:1) įveikė LSU.

LSU priėmę LEU futbolininkus sužaidė vienas įdomiausių lygos rungtynių. Atvirą futbolą demonstravusioms komandoms įmušti daug nepavyko, tačiau gražių momentų buvo tikrai daug. Pirmąjį spurtą surengė šeimininkai, kurie ir atidarė savo sąskaitą, įmušdami svečiams 10 rungtynių minutę. Po perdavimo iš krašto Martynui Vasiliauskui beliko galva kamuolį nukreipti į vartus.

Antrasis įvartis krito jau į šeimininkų vartus. LEU vieną prieš varžovų vartininką išvedė Mantą Zabarauską, kuris 42-ąją minutę išlygino rezultatą.

Antrasis kėlinys buvo toks pat įdomus kaip ir pirmasis, tiesa, įvartis krito tik paskutinę antrojo kėlinio minutę. LEU futbolininkai surengė dar vieną kontrataką, kurios metu pergalingą įvartį įmušė Tomas Bielickas.

LSU narys Robertas Bolotov:

„Rungtynės turėjo patikti žiūrovams, buvo žaidžiamas gan atviras ir atakuojantis futbolas, kamuolio kontrolė šiek tiek buvo mūsų pusėje, bet manyčiau, kad LEU pasirinko taktiką žaisti antru numeriu ir esant galimybei kontratakuoti, kas jiems išėjo tikrai gerai. Šiai dienai varžovai sužaidė geriau ir pasiekė pergalę, su kuo juos ir sveikinu.

Labiausiai mums nesisekė išnaudoti susikurtų progų, nes realių šansų pasižymėti turėjome ne vieną, tad šį karta pavedė realizacija.

Pralaimėjimas tikrai skaudus, nes pergalės ar lygiųjų atveju būtume užsitikrinę medalius, dabar viskas keliasi į paskutinį turą, kuriame stengsimės iš paskutinių jėgų įveikti KTU studentų rinktinę. Viskas vis dar yra mūsų pačių rankose“, – viltingai į ateitį žvelgė R. Bolotov.

LEU komandos kapitonas Tomas Bielickas:

„Komandos žaidimą vertinu teigiamai, pasiekėme svarbią pergalę. Gerai sekėsi apsiginti nuo varžovų atakų, taip pat išnaudojome susikurtas progas. Laimėti paskutinėmis minutėmis visada smagu, tai sukelia daug teigiamų emocijų, tačiau, jei būtume geriau išnaudoję savo progas, manau, kad galėjome pergalingą įvartį įmušti ir žymiai anksčiau.“ – teigė T. Bielickas.

LEU sezoną užbaigė su 19 taškų savo sąskaitoje, o tiek pat turi VU ir KTU komandos, kurioms liko sužaisti dar po vieną mačą. LSU žengia ketvirtas ir turi 17 taškų, tad paskutiniame ture, pergalės atveju, LSU gali išstumti LEU arba VU iš prizininkų trejeto.

Leave a Reply