Įvarčių fiesta Vilniuje baigėsi aštuonių įvarčių skirtumu

LSFL (Lietuvos studentų futbolo lygoje) LEU savo aikštėje surengė tikrą įvarčių lietų, kurį teko išgyventi trumpą žaidėjų suolelį turėjusiai VDU ekipai. Vilniečiai net 8:0 (3:0) įveikė kauniečius ir kiek priartėjo prie aukštesnių pozicijų studentų lygoje.

Pati rungtynių pradžia atrodė įdomi ir kiek įtempta. Nors aikštės viduryje dar virė daug chaoso, po truputį, iniciatyvą vis perimdavo aikštės šeimininkai. Kauniečiai bandė veržtis ir smūgiuoti iš toliau, bet keliaujant prie varžovų vartų, šiems kliudė gan sėkmingai žaidusi gynybos linija.

Pirmasis įvartis krito 12-ąją minutę, po ilgo perdavimo iš centro nuo gynėjų pabėgęs Marius Zabarauskus nuginklavo prieš jį vieną likusį varžovų vartininką.

Žaidimui įsibėgėjus, šeimininkai nei kiek nemažino spartos ir tęsė pradėtą darbą. Šį kartą sėkmingai puolime sublizgėjo Tomas Bielickas, kuris ir pelnė įvartį 34-ąją kėlinio minutę.

Kėliniui artėjant prie pabaigos, Marius Zabarauskas kartu su krašto saugų brigada surengė dar vieną ataką, kurią beliko įtvirtinti įvarčiu. Taip 40-ąją minutę M. Zabarauskas pelnė savo dublį.

Antroje žaidimo dalyje vaizdas aikštelėje nepakito. Šeimininkai mėgavosi žaidimu ir kūrė atakas, o realizacija tądien buvo tikrai jų pusėje. Trečią savo įvartį ir ketvirtą komandos įmušė tas pats M. Zabarauskas 53-iąją minutę.

Penkių minučių bėgyje, LEU surengė dar vieną ataką, tik šį kartą smaigalyje atsidūrė Lukas Ankudinovas, kuris padovanojo komandai penktąjį įvartį. Nepalikus varžovams laiko atsikvėpti, 59-ąją minutę buvo įmuštas ir šeštasis įvartis. Čia pasižymėjo vienas įvarčių dar nepelnęs futbolininkas Eimantas Budreckas.

Dalį laiko šeimininkai kiek atsikvėpė ir futbolo ritmas kiek aprimo, tačiau Tomas Bielickas pačioje rungtynių pabaigoje realizavo dar dvi progas ir taip dėjo tašką rungtynėse, kurios baigėsi rezultatu 8:0.

LEU narys Marius Zabarauskas:

„Komandos žaidimą vertinu gerai, nors ir nepavyko išnaudoti dar gausybės progų. Manau, jog labiausiai sekėsi išeiti į kontratakas, kurias puikiai išnaudojome, o tai atsispindi ir rezultate. Galbūt labiausiai kartais nesisekė kontroliuoti kamuolio, trūko ramybės kai kuriuose epizoduose.

Įvarčių kiekį manau lėmė tai, jog varžovai nebuvo pasiruošę rungtynėms, neturėjo pakankamai keitimų. Keletas VDU žaidėjų paliko gerą įspūdį, ypač jaunieji futbolininkai“,– po pergalės nedaugžodžiavo M. Zabarauskas.

VDU narys Mantas Jakutavičius:

„Manau, kad komandos žaidimas buvo tikrai prastas – tai atsispindi ir rezultate. Momentais buvo ir gerų žaidybinių epizodų, kuomet turėjome progų sušvelninti rezultatą, tačiau pritrūko koncentracijos ir disciplinos lemiamose momentuose, kurie pradžioje galbūt būtų padėję sugrįžti į varžybas po praleisto pirmo įvarčio.

Komandos rezultatams taip pat turėjo įtakos ir trumpas žaidėjų suolelis bei startinės sudėties rotacija, kuri yra labai svarbi žaidžiant prieš tokią komandą kaip LEU. Tačiau pasiteisinimų neieškome ir jau šį trečiadienį stengsimės reabilituotis po šios nesėkmės“, – mintis po nesėkmės dėste M. Jakutavičius.

Leave a Reply