Įvarčių fiestoje LSU išsivežė pergalę iš Šiaulių

LSFL (Lietuvos studentų futbolo lygoje) sužaistos dar vienos rungtynės, kuriose viskas išsisprendė tik antroje žaidimo dalyje. Šiaulių miesto centriniame stadione vykusiame susitikime susirungė ŠU ir LSU ekipos. Pergalę išplėšė kauniečiai rezultatu 4:3 (2:2).

Pirmoje žaidimo dalyje komandos žaidė apylygį  futbolą, o tai parodo ir pats rezultatas. Nors rungtynes puikiai pradėjo ir savas progas išnaudojo LSU futbolininkai, šiauliečiai atsakė tuo pačiu. Kauniečiai į priekį įsiveržė 19 rungtynių minutę, o įvarčio autoriumi tapo Vilius Giedraitis. Netrukus, svečiai surengė dar vieną ataką ir savo rezultatą padvigubino jau 23-ąją minutę. Šį kartą savo įmuštų įvarčių sąskaitą atsidarė Matas Žvirblis.

Tačiau šiauliečiai tokio šalto dušo neišsigando ir ėmėsi iniciatyvos. Jau 27-ąją minutę po standarto šiauliečiai privertė varžovus suklysti ir taip šie pelnė įvartį. Tiesa, kamuolį paskutinis lietė LSU narys Andrius Pakalniškis, todėl įvartis buvo užskaitytas būtent jam.

Kėliniui artėjant prie pabaigos, šiauliečiai įmušė išlyginamąjį įvartį. Tą komandai padovanojo Vytaras Bloškys.

Antroji žaidimo dalis buvo dar atkaklesnė. Teisėjas parodė net 5 korteles, o viena iš jų buvo raudona. Aikštę 63-ąją minutę turėjo palikti LSU auklėtinis Vilius Giedraitis, tačiau žaidimas dešimtyje, kauniečiams labai didelių problemų nesukėlė. Šie sugebėjo „pagauti“ šeimininkus ant kontratakų ir pelnyti du svarbius įvarčius. 75-ąją minutę pasižymėjo Andrius Pakalniškis, o 85-ąją – Matas Žvirblis.

Nors šiauliečiai 88-ąją minutę sugebėjo rezultatą sušvelninti po sėkmingo Donato Strockio žaidimo, tačiau vien šio įvarčio šeimininkams neužteko, o LSU namo parsivežė puikią pergalę ir dar tris taškus į savo sąskaitą.

LSU auklėtinis Ainas Bareikis po pergalingai pasibaigusio mačo džiaugėsi savo komandos pasirodymu ir tikino, kad mačas jau pamirštas, nes laukia kiti svarbūs susitikimai.

„Komandos žaidimą galiu įvardinti kaip gana chaotiška. Pradžioje buvo sunku susižaisti, nes praėjusiose rungtynėse taktika ir žaidėjų pozicijos buvo visai kitokios nei šiose. Varžovų komanda buvo tikrai stipri, žinant kokie žaidėjai joje žaidė . Neskaitant viso to, pasidarėme labai gerą pradžią: pasižymėjome dukart, po kurios sekėsi neblogai iki kol neišlygino rezultato pirmame kėlinyje.

Antrame kėlinyje situacija pablogėjo, nes likome dešimtyje. Buvo tikrai sunku, bet stengėmės gaudyti varžovus tik ant kontratakų, kas mums ir pavyko šimtu procentų! Taip rezultatas tapo 4:3.

Įvarčių išpildymas buvo labai kokybiškas, todėl rungtynes ir laimėjome, nes geriau išnaudojome savo progas.

Nuotaikos superinės! Liko dvi rungtynės, kuriose komanda dega noru laimėti, todėl pamirštame šias rungtynes ir ruošiamės kitoms“, – pakilia nuotaika po mačo dalinosi A. Bareikis.

Po pralaimėjimo ŠU narys Ernestas Pilypas negailėjo kritikos nei sau, nei komandai.

„Komandos žaidimą vertinu prastai. Darėme daug vaikiškų klaidų gindamiesi ir praleidome 4 įvarčius. Džiugino kamuolio laikymas, bet vėlgi, turėjome problemų atakuodami. Rungtynių rezultatą nulėmė vaikiškos klaidos ginantis. Pritrūko ramumo atakuojant ir bent jau vieno įvarčio.“ – rungtynių dieną refleksavo E. Pilypas.

Leave a Reply