VU tenkinančios KTU ir LEU lygiosios

Lietuvos studentų futbolo lygoje (LSFL) sužaisti jau dešimtojo turo susitikimai, po kurių turnyrinės lentelės viršūnėje trimis taškais prieš artimiausius persekiotojus pirmauja Vilniaus universitetas.

Artimiausias persekiotojas – Kauno technologijų universitetas (KTU) namuose lygiosiomis sužaidė su Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) komanda. Susitikimas Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) aikštėje baigėsi rezultatu 1:1 (0:0).

Alinančiame karštyje rungtyniavusios komandos nuo pat rungtynių pradžios žaidė kovingai, tačiau pirmojo kėlinio metu pasižymėti nesugebėjo nei vieni, nei kiti. Tiesa, progų turėjo abi komandos, o mačo kontrolė labiau priklausė LEU futbolininkams.

57-ąją minutę gražiu smūgiu vienu lietimu kamuolį į aikštės šeimininkų vartus nukreipė Marius Zabarauskas, tačiau jau po trijų minučių, kampinio metu, rezultatą smūgiu galva išlygino Algirdas Kavaliauskas.

„Sunkios rungtynės – karštis, jautėsi bendras komandos nuovargis, nes dalis komandos savaitgalį buvo išvykę į studentų žaidynes Estijoje. Varžovai rungtynes pradėjo aukštesniu tempu, o mes žaidėme nuo gynybos. Varžovai turėjo keletą pusprogių, bet gynyboje ganėtinai neblogai tvarkėmės. Pirmame kėlinyje kontratakos metu turėjome gerą progą pasižymėti, tačiau tada gerai sužaidė varžovų vartininkas. Antras kėlinys buvo panašus, mažai realių progų, tačiau daug kovos. Pirmi praleidome įvartį, tačiau sugrįžome ir greit išlyginome rezultatą. Po kelių minučių turėjome gerą šansą pasižymėti, bet ir vėl gerai sužaidė varžovų vartininkas. Iki pergalės manau pritrūko šviežumo ir tikslumo, nes šansų tikrai buvo“,- pasakojo KTU futbolininkas Benas Olencevičius.

„Nuo pat mačo pradžios bandėme perimti iniciatyvą ir tikrai turėjome daugiau pavojingų momentų nei varžovai. Kai jie išlygino rezultatą, iš paskutinių jėgų bandėme eiti į priekį, pabaigoje atlikome nemažai aštrių perdavimų į baudos aikštelę, bet įvarčio pelnyti nesugebėjome“,- apie rungtynes pasakojo LEU narys Andrius Kazakevičius.

Tiesa, galutinis rungtynių rezultatas netenkino nei vienos, nei kitos komandos. Ypač – LEU.

„Lygiosios mus kaip ir tenkino, nes žaidėme prieš vienus iš lyderių, tačiau po mačo jautėmės, kad buvome geresni ir nusipelnėme pergalės, po kurios šansai tapti čempionais būtų gan realūs. Manau, kad šiemet mūsų komanda apskritai yra viena iš geriausių, tik gaila, kad keliose paskutinėse rungtynėse pritrūkdavo sėkmės. Stengsimės surinkti kiek įmanoma daugiau taškų per likusias rungtynes“,- teigė LEU narys.

Leave a Reply