Pergalė, po kurios VU studentai tapo vienvaldžiais lyderiais

Sužaistos dar vienos rezultatyvios ir intriguojančios rungtynės LSFL (Lietuvos studentų futbolo lygoje). Šį kartą Kaune, NFA stadione, svečius iš Vilniaus, VU studentus, priėmė VDU ekipa. Po permainingos kovos, pergalę iškovojo puikų antrąjį kėlinį sužaidusi VU komanda. Pastarieji įveikė šeimininkus rezultatu 4:2 (1:1).

Pirmoji žaidimo pusė buvo lyg apsipratimas su aplinka: priešininkų komanda, karštomis oro sąlygomis ir deginančia danga. Todėl pirmojo įvarčio įmušimas kiek užtruko, tačiau šį barjerą pirmoji peržengė VU komanda, įsiverždama į priekį 30 minutę po Liutauro Rimkaus sėkmingo reido.

Praleidę įvartį, šeimininkai kaip mat sujudo ir ėmėsi iniciatyvos. O tai atnešė skanių vaisių. Šie pelnė išlyginamąjį įvartį 35-minutę kiek apramindami aistras. Komandai atsitiesti padėjo Mantas Jakutavičius.

Antroje žaidimo dalyje vaizdas aikštelėje išliko panašus. Komandos kūrė, bandė veržtis ir taip pelnyti įvarčių. Pirmoje pusėje kur kas geriau sekėsi tai įgyvendinti šeimininkų komandai, kuri ir pelnė pirmąjį antrąjį kėlinio įvartį po Vyto Virbicko sėkmingo žaidimo 56-ąją minutę. Taip rezultatas tapo 2:1 šeimininkų naudai.

Tačiau svečiai nei kiek neketino paleisti rungtynių iš rankų ir suaktyvindami žaidimą, perėmė iniciatyvą. Taip, vėl, po penkių minučių, atsakė išlyginamuoju įvarčiu. Savo įmuštų įvarčių sąskaitą atsidarė Ernestas Stočkūnas, 61 minutę.

Negana to, vilniečių ekipa surengė dar vieną greitą išpuolį ir jau 63-iąją minutę įsiveržė į priekį taip bandydami palaidoti varžovų viltis išlyginti rezultatą. Šį kartą įvartį į savo sąskaitą įsirašė Povilas Kalimavičius.

Šeimininkams nebepavyko sugrįžti į rungtynes ir bandyti vėl grasinti VU vartų sargui, nes galutinį tašką rungtynėse smeigė Liutauras Rimkus, 75-ąją minutę pelnydamas savo dublį dienos susitikime.

VDU narys Robertas Ratkevičius:

„Visada komanda eina į rungtynes nusiteikusi duoti kovą kekvienam varžovui, nežiūrint į tai, kurioje pozicijoje komanda stovi ir kokie žaidėjai tą dieną yra registruoti. Džiaugiuosi matydamas visus kovingus, viską atiduodančius komandos žaidėjus. Patinka kaip žaidimas yra agresyvus, bet ne šiurkštus.

Manau sėkmės reikalas tą dieną lydėjo VU komandą, nes ir smūgiais į vartus ir kamuolio valdymu tikrai nenusileidome.

Daug ką lėmė fizinis pasirengimas. Po pirmojo kėlinio kiek „pasėdom“. Stengėmės nemušti betkur, bet klaidos viduryje skaudžiai kainavo.“ – mintimis po rungtynių dalinosi R. Ratkevičius.

VU auklėtinis ir dublį dienos rungtynėse pelnęs Liutauras Rimkus:

„Mano manymu komanda puikiai sukovojo antrame kėlinyje ir dėl to laimėjome rungtynes. Mums visai neblogai sekėsi išeiti iš gynybos į ataką ir saugams palaikyti kamuolį aikštės viduryje. Taip pasinaudodami varžovų klaidomis pelnėme įvarčių. Antrame kėlinyje parodėme kovingumą ir žaidėme vieningai. Dėl to, manau, ir laimėjome rungtynes!“ – dėstė L. Rimkus.

Leave a Reply