Po LSU – ŠU dvikovos kalbos apie auksinį tašką

Lietuvos Studentų Futbolo Lyga (LSFL) paženklinta turnyrinės lentelės lyderių ŠU ir LSU futbolininkų lygiosiomis. NFA šiauliečius priėmę kauniečiai išsiskyrė taikiai. Rungtynės buvo rezultatyvios ir baigėsi rezultatu 2:2.

Rungtynės buvo tikrai permainingos. Pirmojo kėlinio laimėtojas buvo LSU, kuris ir pelnė abu įvarčius pirmoje dalyje, o šiauliečiams leido įmušti tik vieną. Antroje pusėje kontrolę perėmė ŠU futbolininkai.

O dabar apie viską nuo pradžių. Aktyviai susitikimą pradėjusi šeimininkų komanda jau pirmosiomis minutėmis džiaugėsi pelnytu įvarčiu. 5-ąją minutę Adomas Grinevičius po kontratakos išvedė savo komandą į priekį.

Netrukus LSU vyrukai surezgė dar vieną išpuolį. 9-ąją minutę, pabėgęs nuo varžovų gynėjų, Vilius Giedraitis padvigubino savo komandos pranašumą ir leido kiek atsikvėpti komandos draugams.

Neilgai trukus, šiauliečiai susikoncentravo ir ėmėsi švelninti rezultatą. 23-iąją minutę Vytaras Bloškys pelnė įvartį ir pabudino savo komandos draugus.

Pirmajame kėlinyje nieko aštresnio ir nebesukūrus, komandos išėjo į pertrauką. Sugrįžę po jos, iniciatyvą iškart perėmė šiauliečiai. Lyderiavę didžiąją laiko dalį, šie sugebėjo išlyginti rezultatą tik žaidimo pabaigoje. 88 minutę Aivaras Renusas išlygino rezultatą ir išgelbėjo savo komandą nuo skaudaus ir dar neturėto pralaimėjimo.

LSU ekipos narys Adomas Grinevičius apie pelnytą tašką kalba teigiamai ir kartu su komandos nariais bei treneriu štabu tiki, jog tai gali būti auksinis taškas.

„Manau, lygiosios – geras rezultatas abiem komandoms. Pirmajame kėlinyje iniciatyva buvo mūsų pusėje, daug atakavome, įmušėme du greitus įvarčius. Varžovai po šalto dušo pelnė įvarti po standartines situacijos, taip sušvelnindami rezultatą. Antrajame kėlinyje varžovai įjungė aukštesnę pavarą, nebeleido kontroliuoti rungtynių ir perėmė iniciatyvą. Taip rungtynių pabaigoje praleidome apmaudų įvartį po ilgo perdavimo iš aikštės vidurio. Tad, manau, žvelgiant iš šalies, lygiosios tikrai logiškas rezultatas.

Mums geriausiai sekėsi prisiimant pirmus kamuolius, kai varžovai siuntė aukštus perdavimus į mūsų baudos aikštelę. Dėl to, gan sėkmingai rengėme kontratakas, kurios ir privedė prie dviejų įvarčių. O tobulinti labiausiai reiktų žaidėjų fizinį pasiruošimą. Turime nedaug treniruočių, todėl neretai bežaidžiant pritrūksta jėgų, kas priveda prie prastesnės žaidimo kokybės.

Nuotaikos dviprasmiškos. Iš tiesų gaila, kai praleidome išlyginamąjį įvartį paskutinėmis rungtynių akimirkomis. Iš kitos pusės, komanda džiaugiasi laimėjusi tašką. Kaip mūsų treneris Tadas Vilkevičius sakė: „Nenusiminkit, vyrai, čempionato pabaigoje, tai gali būti auksinis taškas.“ Komandos atmosfera tiesiog pasakiška, elgiamės kaip tikra komanda, visi vieni kitus palaiko. O tai ir veda sėkmingo žaidimo link.“ – komandos pasiekimais ir atmosfera tenkinosi A.Grinevičius.

ŠU komandos žaidėjas Vytaras Bloškys išvykoje tikėjosi visai kitokio rezultato nei šį pasiekė, tačiau pelnytas taškas – ne pralaimėjimas/

„Lygiosios – tai nėra tas rezultatas, kurio važiavome į Kauną. Sužaidėme prastai. Rungtynių pradžioje praleidome du greitus įvarčius, tačiau pavyko susikoncentruoti ir ištemti lygiąsias. Rungtynės rezultatas tikrai neatspindi šimtą procentų vaizdo ir susikurtų progų aikštelėje.

 

Labiausiai buvo sėkmingas antrasis kėlinys, kuriame varžovus daugiau laiko spaudėme prie jų vartų. Manau, tą dieną komandos lyderiams, vedantiesiems žmonėms, nebuvo sėkminga. Visa tai ir atsispindi rezultate. Komandai reikia stiprinti žaidimą kraštuose. Viską darome gerai, bet atakos neužsibaigia pavojingais perdavimais i varžovų baudos aikštelę.

 

Nuotaikos ne pačios geriausios, tačiau džiaugiamės iškovoję bent 1 tašką. Visgi, išlyginamąjį įvartį, rungtynėms artėjant prie pabaigos, pelnėme mes.“ – lyderiavimo paslaptimis dalinosi V.Bloškys.

 

Leave a Reply