VU triumfas čempionus grąžina į kovą

Lietuvos Studentų Futbolo Lygoje (LSFL) praėjusių metų čempionai sugrįžo į pergalių seriją! VU išvykoje prieš KTU į sostinę parsivežė tris taškus, nugalėdami varžovus rezultatu 2:1.

Pirmoji rungtynių pusė buvo apylygė. Abi komandos bandė kurti ir ieškoti skylių oponentų gynybos linijose, tačiau nei vienai, nei kitai komandai nesisekė. Pirmoji pusė taip ir baigėsi be įvarčių, nors pavojingesnių momentų buvo sukūrusios abi komandos.

Antroji pusė, kaip ir buvo tikėtasi, viską išsprendė. Pirmieji į savo kraitį įvartį pelnė svečių futbolininkai. Po pakelto kampinio KTU aikštelės prieigose, buvo apsiginta, tačiau „antrasis“ kamuolys vėl atsidūrė krašte ir po pakartotino kėlimo, Paulius Juška 48-ąją minutę, mušdamas galva, padovanojo savo komandai pirmąjį susitikimo įvartį.

Praleidę įvartį šeimininkai kaip mat suskubo taisyti situacijos. 68-ąją minutę KTU pasiekė savo ir pelnė išlyginamąjį įvartį, kurio autoriumi tapo Ovidijus Dobrovolskas. Po pirmojo bandymo smūgiuoti smūgį atrėmė VU gynėjas, antrąjį – vartininkas, tačiau trečiuoju bandymu, atmuštas kamuolys tikslingai nusileido VU puolėjui ant kojos, kuriam beliko nukreipti jį tinkama kryptimi.

Ir pergalę atnešęs VU komandai įvartis krito 82-ąją minutę, kai po apsiginto kampinio savo aikštelėje, svečiai išbėgo į kontrataką, kuri baigėsi įvarčiu. Taip VU įmušę antrąjį įvartį, padėjo tašką rungtynėse ir šventė dramatišką pergalę prieš daug ambicijų kėlusią KTU ekipą.

KTU žaidėjas Benas Olencevičius vis nesėkmingai bando perprasti VU komandą ir neslepia nusivylimo po nesėkmės.

„VU komanda mums yra užburta. Eilinį kartą sėkmė nuo mūsų nusisuko, nors ir pirmajame kėlinyje ji buvo su mumis. Varžovams nesisekė pataikyti į vartus iš dėkingų situacijų. Du kartus nuo įvarčio gelbėjo virpstas. Antrajame kėlinyje užmigome gynyboje ir po apsiginimo per kampinį, varžovai rado antrąją progą pakartoti kampinio situacijai ir pasiuntė kamuolį į baudos aikštelę, taip rasdami laisvą žmogų, kuris mus ir nubaudė. Vėliau rezultatą išlyginome. Pradėjome spausti varžovus ir praleidome antrą įvartį po greitos kontratakos. Gaila, kad nepavyko išsaugoti bent taško žaidžiant namuose.

Pirmajame kėlinyje sekėsi žaisti per kraštus. Atlikti perdavimai į baudos aikštelę kelis kartus sukėlė didesnį pavojų prie varžovų vartų. Tačiau nesisekė su atakų užbaigimu. Antrajame kėlinyje sugebėjome kontroliuoti kamuolį aikštės viduryje, tačiau ties baudos aikštele įklimpdavome varžovų gynyboje ir kažko pavojingesnio sukurti nepavyko.

Vyrai nusiminę, kaip ir minėjau, VU užburta komanda. Kelis susitikimus iš eilės nepavyksta iškovoti prieš juos taškų, nors ir šiose bei praeito sezono rungtynėse turėjome realius šansus. Tačiau galvų nenuleisime, kovosime toliau. Nenugalimų nėra. Ir sugrįžę pavasarį, bandysime kibtis ir kovoti dėl aukščiausių vietų LSFL“, – ambicingai reiškėsi B.Olencevičius.

VU komandos žaidėjas Elvinas Ališauskas tiki savo komanda, jog ši po nesėkmingo starto kitame rate gali atrodyti visai priešingai

„Pergalės tikrai nusipelnėme, žaidėme puikiai, tik šlubavo realizacija. Buvo neišnaudota begalė progų.

Puikiai sekėsi žaisti gynyboje, visi drausmingai gynėsi ir labai greit pavykdavo persijungti į puolimą. Nesisekė turbūt jau, kaip ir minėjau, užbaigti sėkmingai atakų. Turėjom begalę progų, bet vartų tinklą kamuolys pasiekė tik du kartus.

Nuotaikos po pergalės – superinės! Treneris labai patenkintas gerai sužaistomis rungtynėmis. O turnyrinėje lentelėje, nepaisant to, kad pradžia buvo nekokia, turime tikslą vieną – kilti kuo aukščiau ir pasidabinti medaliais“, – apie aukštų tikslų siekimą užsiminė E.Ališauskas.

Leave a Reply