Įpusėjus LSFL, lyderį ir autsaiderį skiria vos 4 taškai! (VU, VGTU komentarai)

Lietuvos Studentų Futbolo Lygos (LSFL) pirmenybėse sužaistos paskutinės pirmojo rato rungtynės. Jų autorėmis tapo VU ir VGTU rinktinės. Praėjusių metų LSFL čempionų ir vicečempionų kovoje pergalę šventė VU studentai, nugalėję priešininkus rezultatu 1:0.

Nors rungtynės buvo apylygės, vis dėlto, sėkmė labiau šypsojosi VU komandai. Daugiausiai įvarčių mušantis žmogus nugalėtojų komandoje yra Francas Neobolisahas. O jis tądien pelnė ir dar vieną įvartį, kurio pakako rungtynių baigčiai nusakyti.

„Per rungtynes visada stengiuosi ne tik rūpintis priekinės linijos darbais, bet ir apskritai jausti žaidimą. Kai komandos draugai turi kamuolį, visuomet bandau nuspėti, koks bus kitas momentas ir kaip galiu prisidėti prie jo maksimaliai naudingai. Toks požiūris, manau, ir veda komandą į kokybiškesnį žaidimą ir, žinoma, pergalę.

Manau, kad rungtynės turėjo baigtis bent 3:1 mūsų naudai. Turėjau ir pats realią progą pasižymėti dar kartą. Tik toje situacijoje sutrukdė varžovų gynėjas, kuris būdamas prie pat pamaišė smūgiuoti iš artimos ir gana dėkingos distancijos. Apskritai savo komandai rašyčiau silpną 8, o varžovams 7.

Emocijos rūbinėje po pergalingų rungtynių pačios geriausios! Tiesiog WOW! Kiekvienas ten įžengęs galėjo matyti paplitusį džiaugsmą ir papildomą motyvacijos pliūpsnį. Mes labai norėjome laimėti ir tai pasiekėme.

Po pirmųjų rungtynių LSFL buvo labai sunku suprasti vienas kitą. Bijojome, jog susižaidimas gali skęsti duobėje ilgesnį laiką. Tačiau su kiekvienomis rungtynėmis vaizdas aikštelėje kito. Pradėjome labiau vieną kitą pažinti, o tai ir matosi rezultate. Labai džiaugiamės papildę sąskaitą dar trimis taškais!“ – emocijomis po pergalingų rungtynių dalinosi F.Neobolisahas.

VGTU futbolo atstovas Vydmantas Kuzmickas nedaugžodžiavo po pralaimėjimo prieš praėjusių metų čempionus, o žvelgia kiek toliau.

„Pergalei pasiekti trūko daugiau aštrumo. Atakuojame daug, tačiau mažai atakų užsibaigia sėkmingu smūgiu į vartus. Tai, turbūt, didžiausia problema.

Rungtynių nekontroliavo nei viena komanda, nei kita komanda. Viso susitikimo metu keitėmės atakomis, tačiau sėkmingiau išnaudoti progas sekėsi priešininkams.

Pirmąjį ratą vertinu vidutiniškai. Turime tikrai nemažai gerų žaidėjų su kuriais galime pasiekti geresnių rezultatų. Manau, kad tai pavyks įrodyti antrame rate. Kalbant apie vietą lentelėje, tai sunku pakomentuoti, nes komandos yra maža nutolusios viena nuo kitos. O antrame rate kiekvienas taškas bus labai svarbus.“ – apie nežinomą, bet laukiamą ateitį prakalbo V.Kuzmickas.

 

Leave a Reply