Trečiajame LSFL ture driokstelėjo Šiauliai

Lietuvos Studentų Futbolo Lygoje (LSFL) sužaistos III turo rungtynėse, kuriose grumėsi VGTU – KTU, ŠU – LEU ir VU – LSU. Trečiajame ture netrūko netikėtumų ir įvarčių gausos. Ypatingą staigmeną LEU futbolo komandai pateikė ŠU ekipa, namuose įveikusi vilniečius net 7:0! Kiek netikėtai namuose pralaimėjo praėjusių metų čempionai VU studentai LSU rinktinei. Dar vienose rungtynėse LSFL vicečempionams ir vėl pritrūko sėkmės – šie sužaidė 1:1 su KTU vaikinais.

VGTU – KTU rungtynės buvo itin atkaklios, nors abi komandos pasidalino po tašką. Kiek apmaudžiau į rungtynių rezultatą reagavo VGTU komanda, tikėjusi, jog šį kartą pavyks pasipildyti taškų kraitį. Pastaroji, beveik visas rungtynes dirigavo žaidimui ir kontroliavo kamuolį, kūrė progas ir pavojingas atakas, kurios, deja, nesibaigdavo įvarčiais. Galų gale, 62 min Vidmantas Kuzmickas pelnė įvartį ir leido komandai kiek atsipūsti. 76 min po neleistino žaidimo prieš VGTU puolėją baudos aikštelėje buvo skirtas 11m baudinys. Tačiau padvigubinti savo rezultato VGTU komandai nepavyko. Rungtynėms atėjus į pabaigą, 89 min Benas Dlencevičius (KTU) sugebėjo išlyginti rezultatą ir “pavogti” iš šeimininkų du taškus.

ŠU – LEU susitikime buvo tikimasi kiek kitokios kovos ir visiškai kito rezultato. Tačiau rungtynių šeimininkai, Šiaulių futbolininkai, Šiaulių centriniame stadione priėmę LEU komandą, pateikė staigmeną. Pastarieji net 7:0 sutriuškino vilniečius ir pakilo į LSFL turnyrinės lentelės aukštumas.

Šeimininkai gerai laikė kamuolį aikštės viduryje, daug bei dažnai atakavo LEU vartus. Svečiai bandė pasižymėti kontratakose, bet nesėkmingai. Itin buvo sudėtinga žaisti abiem komandoms ant natūralios vejos, kurioje buvo labai daug balų po vis nepailstančių liūčių. Tačiau sąlygos abiem komandoms buvo vienodos, o labiau atsparesnė pasirodė ŠU ekipa.

ŠU kontrolė vedė vilniečius iš pusiausvyros. Galų gale, LEU futbolininkai rungtynėms besibaiginėjant, palūžo psichologiškai ir nelabai stengėsi taisyti situacijos. Dėl to lengvas atakas kūrę šiauliečiai, šventė įtikinamą pergalę prieš turnyrinės lentelės lyderius.

VU – LSU dvikova baigėsi taip pat netikėtai, kaip ir pastaroji čempionato lyderių dvikova. Praėjusių metų čempionai namuose nusileido talentingai LSU ekipai. Nors progų buvo pakankamai ir jos galėjo atvesti šeimininkus į pergalę, tačiau šiems sutrukdė realizacija. Pasak VU trenerio Rimanto Turskio, komandai trūksta lyderių, trūksta charakterio, kurį ryškiai matėsi bežaidžiant praėjusiais metais. LSU žaidė geriau ir atkakliau. Atrodė, jog pastarieji pergalės norėjo labiau ir buvo tam pasiruošę. Taip kauniečiai namo parsivežė pirmuosius savo tris taškus ir pakilo turnyrinėje lentelėje.

 

IV turas vyks Spalio 10-11d.:

 

LEU – VU                   10.11         16.30        LEU

LSU – VDU                10.10         20.00       NFA

ŠU – KTU                   10.11         17.00     centrinis

Leave a Reply