VDU netikėtumas – įveiktas KTU

II-ąjį Lietuvos Studentų Futbolo Lygos (LSFL) turą užbaigė KTU ir VDU susitikimas, pasibaigęs VDU pergale 4:2. Nepilna komplektacija žaidusi KTU komanda nenuleidžia galvų po pralaimėjimo ir vis tikisi sužaisti taip gerai kaip rungtynėse su LSU, kuriose laimėjo net 5:0. Pirmuosius taškus į savo kraitį atsinešusi VDU rinktinė viliasi dar rimtai pasigalinėti su likusiomis komandomis.

VDU komandos vienas įvarčių autorių Lukas Jakavičius džiaugiasi pasižymėjęs ir atstovaudamas tokiai rinktinei.

„Iki pirmo mūsų įvarčio žaidimas buvo apylygis. O po jo iškart pasidarė kiek sunkiau, nes priešininkai perėmė iniciatyvą, vis stengėsi užklupti mus nepasiruošusius ir lyginti rezultatą.

Taip, jiems pavyko, tačiau mes tądien nebuvome nusiteikę lengvai kovai ir pakreipėm žaidimą į savo pusę. Dėl to padvigubinome savo įvarčių sąskaitą. Pirmieji du įvarčiai krito po priešininkų gynėjų klaidos, o kiti du – po mūsų surengtų greitų kontratakų.

Nors už šią komandą žaidžiau tik vienerias rungtynes ir apie ją daug pasakyti negaliu, tačiau visuomet malonu mušti ir įmušti įvarčius ir taip prisidėti prie komandos pergalės. O pasiektos pergalės motyvuoja siekti dar aukštesnių rezultatų“, – pasakojo L.Jakavičius.

KTU komandos kapitonas Algirdas Kvalkauskas neslėpė apmaudo dėl pralaimėjimo, kai visa komandos sudėtimi būtų galima pakovoti dėl lengvesnių trijų taškų.

„Šių rungtynių metu komandos komplektacija nebuvo pilna. Kas susirgo, kas susitraumavo kitų rungtynių metu. Turėjome labai daug progų, tačiau jų neišnaudojus, šiai dienai teko pripažinti varžovų pranašumą. Labai paliko gerą įspūdį VDU komanda, naujas treneris (Marius Čeliauskas) įnešė naują žaidimo braižą.

Be to, mes nerealizavome 11 metrų baudinio. Turėjome gerų progų, tačiau vis nesisekė jų išpildyti. Varžovai tuo pasinaudojo ir progas realizavo. Nepaisant geresnės kamuolio kontrolės, pirmąjį įvartį prasileidome po nesusišnekėjimo gynyboje.

Mūsų komandos žaidimas atrodė visai kitaip negu pirmose rungtynėse. Visai nežaidėme taip, kaip pirmajame susitikime.

O šiaip, labai norisi pasidžiaugti, jog LSFL lygis ir susidomėjimas auga“, – dėstė KTU kapitonas.

III turas 9.

9. Spalio 4 d. 16.30 val. VGTU – KTU (LEU stadionas) 7. Spalio 5 d. 17.00 val. VU – LSU (VU stadionas) 8. Spalio 5 d. 17.00 val. ŠU – LEU (Šiaulių centrinis stadionas)

Turnyro lentelė:

Leave a Reply