VGTU – KTU 1:1. Komentarai

Pirmosiose Lietuvos Studentų Futbolo lygos III turo rungtynėse, vykusiose spalio 4-ąją, LEU stadione, užfiksuotos lygiosios. Po tašką pasidalino VGTU ir KTU ekipos. Nors rungtynėse kiek daugiau realesnių progų turėjo pasižymėti VGTU, KTU sėkmingai apsigindavo tiek visos komandos, tiek vartininko meistriškumu. Nors, pasak daugumos VGTU žaidėjų ir trenerių štabo, rezultatas visiškai neatitinka žaidimo eigos. Visgi KTU neslepia pasitenkinimo tvirtai sužaidę žemutinėje gynybos linijoje ir džiaugiasi papildę taškų kraitį.

Pirmasis kėlinys buvo gan apylygis. Abi komandos ieškojo progų, tačiau užbaigti jų įvarčiais nei vienai nepavyko. Taip pirmoji dalis ir baigėsi be rimtesnių išpuolių.

Antrojoje dalyje užvirė kur kas daugiau veiksmo tiek vienoje, tiek kitoje pusėje. Tačiau VGTU varžovų prieigose apsilankydavo kur kas dažniau nei svečiai. Aukštas spaudimas pasitvirtino. Vilniečiai su Vydmantu Kuzmicku priešaky, 62-ąją minutę pelnė pirmąjį savo įvartį.

Šeimininkų komanda turėjo progą padvigubinti skirtumą, kai uždirbo 11 metrų baudinį, tačiau smūgiuoti taikliai – nepavyko.

Praleidusi įvartį į savo vartus suaktyvėjo ir kauniečių brigada, kuri vos nepelnė įvarčio. Tačiau vilniečius čia gelbėjo virpstas.

Sėkmingai vis ieškojusią progų VGTU komandą, nubaudė sėkmingai į priekį pabėgęs Benas Dlencevičius, kuris paskutinę kėlinio minutę pelnė išlyginamąjį įvartį, taip nubausdamas vilniečius ir atimdamas iš jų pilną taškų komplektą.

„Lygiosios su KTU, pagal sukurtas ir neišpildytas galimybes, visai neatspindi rezultato. Antrame kėlinyje įmušėme pirmąjį įvartį ir išsiveržėme, varžovai iškart atsakė pavojinga ataka, kuri baigėsi smūgiu į virpstą. Taip pat reiktų paminėti, kad nerealizavome 11m. baudinio ir dar vienos labai pavojingos atakos, kurioje KTU vartininkas puikiai spėjo sureaguoti į kamuolį, smūgiuotą iš poros metrų. Po tokių nesėkmingų epizodų varžybų pabaigoje prasileidome įvartį ir varžybos baigėsi 1:1. Mano nuomone, turėjome laimėti.

Žaidžiant prieš KTU neblogai gavosi kontroliuoti kamuolį, nors ir aikštelė šiek tiek tam trukdė, kadangi treniruojamės ant dirbtinės dangos, o žaidėme ant tikros vejos. Tobulėti reiktų atakos užbaigime, pavojingų epizodų išnaudojime.

Kalbant apie šį sezoną, tai sunkiausios rungtynės, ko gero, buvo su Šiaulių universitetu, nes tai buvo pirmosios varžybos. Studentų komandose, kaip įprasta, gan dažnai keičiasi žaidėjai ir atėjus naujokams nežinai, ko tikėtis, nėra susižaidimo. Todėl šios varžybos buvo sunkios. O kalbant apie LSFL bendrai, tai visada sunkios rungtynės laukia žaidžiant su VU. Einant į aikštelė žaisti prieš VU visada žinome, kad laukia įnirtinga kova.“ – mintimis dalinosi VGTU įvarčio autorius Vydmantas Kuzmickas.

KTU komandos žaidėjas Benas Kudirka tikėjosi atkaklios kovos ir visiškai nesistebi lygiosiomis.

„Pagal bendrą vaizdą, kaip žaidėme su VGTU galima sakyti, kad tokio rezultato ir buvo galima tikėtis. VGTU stipri ir kovinga komanda, neduodanti priešininkams dominuoti aikštėje. Prieš juos visada sunku žaisti, ypatingai, kai rungtynės žaidžiamos Vilniuje. Rezultatas galėjo būti ir kitoks… VGTU neįmušė 11 m. baudinio ir vėl pasiteisino auksinė taisyklė – „neįmuši tu, įmuša tau“. Kėlinio pabaigoje išlyginom rezultatą ir džiaugėmės galėdami parsivežti bent vieną tašką, nors važiavome į rungtynes su VGTU kovoti tik dėl trijų taškų.

Labai sunku konkrečiai išskirti kas sekėsi rungtynėse su VGTU , nes nei viena, nei kita komanda nedominavo ir nekontroliavo žaidimo. VGTU gal labiau sekėsi prisiimti aukštus kamuolius aikštės viduryje, o mes neleidome jiems įsibėgėti ir gerai dirbome gynyboje. Visas rungtynes žaidėme labai žemai ir daug neatakavome. Tik prasileidę pirmąjį įvartį pradėjome žaisti efektyviau ir daugiau atakuoti, ko nedarėme nuo pirmų minučių. Žaidimas pasidarė atviresnis susikūrėme daugiau progų.

Sunkiausios rungtynės, tikriausiai, buvo prieš VDU komandą, kurias pralaimėjome 4:2. Nežaidėme savo žaidimo, nerealizavome 100% progų. Trumpai tariant – nesisekė… VDU išnaudojo savo progas ir šventė pergalę, su tuo juos ir sveikinu. Šiais metais LSFL yra labai aukšto lygio. Visos komandos yra labai stiprios ir visos varžybos bus labai sunkios! Laukia labai įdomus sezonas.“ – nuostabos neslėpė B. Kudirka.

Leave a Reply