LEU studentai dėkoja treneriui, treneris džiaugiasi progresu

Prieš savaitę 2:0 pusfinalyje įveikę ASU, o didžiajame finale 5:1 užtikrtinai nugalėję sau nepažįstamą KU ekipą LEU studentai trečius metus iš eilės garantavo sau nugalėtojų titulą. Po šios pergalės LEU gyrė ir varžovai, ir lygos vadovai. Be jokios abejonės, LEU vaikinai ir vyriausiasis treneris užsitarnavo tik pačių gražiausių žodžių!

Čempionų kapitonas Tomas Bielickas tikėjo komanda nuo pat pradžių ir kartu su draugais širdingai taria ačiū tik vienam žmogui.

„LSFL finalai tikrai buvo aukšto lygio, tiek organizacine prasme, tiek ir salės futbolo lygiu, kurį demonstravo visos keturios finalinį turnyro etapą pasiekusios universitetų komandos.

Kalbant apie pusfinalį, rezultatas, ko gero, atspindi rungtynių eigą. Abi komandos žinojo tokių rungtynių svarbą ir kainą, todėl buvo žaidžiamas atsargus futbolas, tačiau varžovai klydo daugiau nei mes. Tai leido sukurti daugiau progų, ką mes ir padarėme, o sugebėjimas jas išnaudoti, tai tik mūsų komandos ir trenerio pastangų dėka.

Finalas buvo kiek kitoks, kadangi Klaipėdos universiteto komanda dar mažiau pažįstama kaip varžovė. Rungtynes pradėjome ypač atsargiai, tačiau žinodami, ką darome ir ką turime padaryti. Įmušėme pakankamai greitą įvartį, kuris truputį sumažino įtampą. Toliau žaidėme savo žaidimą ir pasiekėme puikią pergalę.

Trečią kartą iš eilės tapome LSFL salės futbolo čempionais! Žinoma, labai malonus jausmas, tačiau man jis nėra netikėtas. Kiekvienais metais daug ir sunkiai ruošiamės, kad pasiektume savo užsibrėžtą tikslą, kuris be abejonės yra PIRMA VIETA.

Visa komanda dėkinga mūsų komandos treneriui, kuris šimtu procentų atsidavęs savo darbui, stengiasi, padeda, visada paskatina ir tiki mumis, o tai tikrai prideda motyvacijos ir vidinės energijos! Su visos komandos pastangomis ir puikiu treneriu priešakyje, manau, galime siekti ir didingesnių pergalių!“ – pelnytais džiaugsmais dalinosi T.Bielickas.

Vyriausiasis ir ilgametis LEU futbolo komandos treneris Donatas Gražulis mano, jog dėl komandos padarė viską, tačiau iki pilnos laimės norėtų su šiais vaikinais pasiekti dar aukštesnį lygį Lietuvos futbolo padangėje.

„Dėl Lietuvos studentų futbolo lygos galiu pasakyti, jog LSFL organizacija toliau vysto savo veiklą, o tai ypač pastebime, kuomet tapome futbolo federacijos nariais. Kalbant apie šių metų finalinį etapą, galiu teigti, kad tai buvo nelengvas išbandymas tiek treneriams, tiek aukštųjų mokyklų komandoms.

Ypač sudėtingas čempionatas vyko šiais mokslo metais. Gaila, kad atrankinis etapas suvedė nedėkingon akistaton du pastarųjų metų futsal lyderius. Tai – LEU ir VGTU. Juk tik viena komanda galėjo iškovoti kelialapį į finalus. Tad ši dvikova ir buvo sunkiausia tiek psichologiškai, tiek praktiškai, nes po pirmo kėlinio atsilikinėjome. Kitos komandos taip pat stengėsi, rodė ką sugeba geriausiai, tačiau šį kartą joms šiek tiek pritrūko iki triumfo.

Nustebino ASU komanda, tad smagu kad futsalas populiarėja ir sąlyginai tobulėjama. O dar labiau džiaugiuosi, kad naikinamas LEU ir jungiamas ASU iškovojo simboliškai Lietuvos jubiliejaus proga pirmą ir trečią vietas ir tuo parodėme, jog esame kieti riešutėliai.

Prisimenant pergalingus momentus, užplūsta labai geros emocijos, nes jau trečius metus iš eilės Lietuvos edukologijos universitetas tapo futsal čempionu. Džiaugiuosi, kad mano žaidėjai atranda laiko ir jėgų tobulėti ir gerinti žaidimo kokybę. Aš kaip treneris ramia širdimi prieš pat finalus galėjau pasakyti, kad padariau dėl savo komandos viską. Analizavome savo žaidimą, buvome apsitarę daugelį žaidimo aspektų ir galimų scenarijų. O vaikinai savo darbą aikštelėje atliko nepriekaištingai.

Žvelgiant į ateitį, aš visada svajojau ir galvojau, kad su savo komanda norėčiau dalyvauti Futsal A lygoje, tačiau tam reiktų kažkada laimėti pirmą lygą. Na, o laimėjus ten ir turint resursų, sėkmingai būtų galima išbandyti save aukštesniu lygiu. Studentai futbolininkai geba tobulėti ir tai mane džiugina. Taip pat norėčiau, kad visi ne tik tobulėtume, o tuo pačiu ir gerintume futbolo lygį Lietuvos padangėje,“ – mintimis dalinosi D. Gražulis.

Leave a Reply