LSU treneris: „Turnyras puikus, iškovota ketvirtoji vieta – ne“

Praėjusią savaitę praūžus Lietuvos studentų futbolo lygos salės finaliniam etapui, laikas sudėlioti taškus. Dramatiškų ir nuožmių sutikimų patyrusiems studentams bei jų treneriams lieka sugrįžti į lemiamas kovas tik mintimis. Garsiai išreikšti savo ryškiausius prisiminimus ir įspūdžius iš LSFL žaidynių paprašėme IV vietos laimėtojo LSU kolektyvo.

Geriausiu komandos žaidėju išrinktas LSU ekipos narys, Deividas Kumeta neieško pasiteisinimų, kodėl nepasisekė lemiamoje kovoje ir viliasi, jog bus dar laiko atsigriebti.

„Turnyras buvo vykdomas jau ne pirmi metai. Labai smagu, jog šiemet turnyre buvo paminėtas 100 Lietuvos šimtmetis. Gaila, jog sulaukėme mažai žiūrovų, nes finaliniam etapui buvo gerai pasiruošta, dalyvavo šokių komandos, kurios tikrai įdėjo daug darbo. Žinoma, mums, komandoms, palaikymo trūko taip pat, bet tikriausiai čia dėl to, jog visai Lietuvai buvo išeiginė diena (juokiasi).

Komandos buvo tikrai stiprios, visi norėjo laimėti, o šio dalyko mūsų komandai trūko labiausiai. Sutinku su komandos nariais, jog mūsų buvo mažai, bet tai nėra pasiteisinimas. Mano nuomone, tikrai buvome pakankamai stiprūs laimėti trečiąją vietą. Džiaugiuosi, jog teko žaisti su labai drausminga LEU komanda. Iš šios komandos reikėtų pasimokyti žaidimo drausmės ir vienybės komandoje.Tačiau šios rungtynės mums kainavo labai daug jėgų.

O kalbant apie savo komandą, tai tikrai turime kur tobulėti. Žinoma, smagu būtų turėti treniruotėms salę, o ne lengvosios atletikos maniežą pusę dešimtos vakaro. Labai sunku yra žaisti ant parketo nulipus nuo gumos. Tačiau nepaisant visko, noriu padėkoti savo komandai. Tikiu, jog kitų metų sezone turėsime geresnę nuomonę apie save, tobulesnį susižaidimą ir viskas kryps tik gera linkme,“ – ateities vizijomis dalinosi D.Kumeta.

Vyriausiasis komandos treneris Tadas Vilkevičius džiaugiasi, jog teko dalyvauti tokiame renginyje ir tiek daug jame nuveikti, tačiau rezultatu nepatenkinta komandos galva, įžvelgia savo kaltę.

„LSFL organizacija atliko puikų darbą. Finalinės varžybos buvo reklamuojamos žiniasklaidoje, iškilmingos varžybų atidarymo ir uždarymo ceremonijos, kvalifikuoti teisėjai ir medicinos personalas, pasirinktas patogus rungtynių laikas ir nuostabi vieta. Finalinės Lietuvos studentų salės futbolo lygos varžybos vyko Lietuvos sporto mekoje – Kauno Sporto Halėje. Manau, kiekvienam žaidėjui ir treneriui yra didžiausias malonumas žaisti ar vadovauti komandai tokioje aplinkoje.

Tikslai ir lūkesčiai buvo didesni nei rezultatas, kurį pavyko pasiekti. Komandos viduje buvome išsikėlę aukščiausius tikslus ir tvirtai tikėjome, jog esame pajėgūs juos įgyvendinti.

Nors ir buvo tam tikrų objektyvių priežasčių, kurios galėjo padaryti įtaką mūsų pasirodymui, tikrai neieškau pasiteisinimų. Tai, jog likome ketvirti yra mano ir tik mano klaidingų sprendimų pasekmė. Ypač rungtynėse dėl trečios vietos, kuriose antro kėlinio pabaigoje pirmavome rezultatu 4:1. Turėjau atlikti tam tikras korekcijas, o rungtynėms slystant iš rankų nesugebėjau prikelti komandos ir grąžinti jos į rungtynes. Visa tai komandai kainavo labai daug.

Vaikinai aikštėje atidavė širdis ir nusipelnė didžiausios pagarbos už savo pastangas bei pasiaukojantį žaidimą. Didžiuojuosi kiekvienu iš jų. Esu patenkintas komandos žaidimu, atsidavimu ir pastangomis, tačiau ne pasiektu rezultatu ir dėl to prisiimu visą atsakomybę.

Nuo tos dienos, kai pradėjau vadovauti komandai, yra matomas didelis progresas detalėse, kurias stengiamės tobulinti. Turime puikų vienas kito supratimą, esame vienas kolektyvas, tikra komanda, o tai buvo vienas iš pagrindinių uždavinių. Taip pat manau, jog atlikome didelį kokybinį šuolį žaidimo prasme – komanda turi veidą, braižą ir principus. Visada kartoju, jog kaip komanda turime labai didelį potencialą ir kartu galima pasiekti labai daug. Tikrai nesustosime, tobulėsime ir stengsimės už šia nesėkmę atsigriebti Lietuvos studentų futbolo lygos antrajame rate,“ – aukštas ambicijas kėlė T.Vilkevičius.

 

Leave a Reply