Futsal turnyre – LEU triumfas

Savaitgalį šalies Nepriklausomybės proga surengtas turnyras finišavo Kauno sporto halėje, į kurią susirinko

stipriausios šalies universitetų komandos: Klaipėdos Universitetas (KU), Lietuvos Sporto Universitetas (LSU), Lietuvos Edukologijos Universitetas (LEU) ir Aleksandro Stulginskio Universitetas (ASU).

Pusfinaliuose varžėsi dvi poros. Pirmoji: dukart iš eilės LSFL salės pirmenybių čempionas LEU prieš jauną, atkaklią bei labai motyvuotą LSU ekipą. Ši dvikova pasižymėjo atkaklia kova nuo pirmųjų minučių. Abi komandos pradėjo atsargiai, po truputį įsibėgėdamos, stengėsi atakuoti varžovų vartus. Visgi, labiau susižaidę buvo LEU futbolininkai, kurie drausmingai apsigynę, kurdavo atakas varžovų pusėje. Tai atnešė pergalingų vaisių. Įmušę du įvarčius ir nė vieno neprasileidę jie užsitikrino vietą finale.

 

 

Antrajame pusfinalyje varžėsi KU ir ASU studentai. Itin kovingose ir įdomiose rungtynėse netrūko įvarčių. Viso buvo įmušta jų net 16! Šiame susitikime blizgėjo KU puolimas, kuris ir atnešė sėkmę bei kelialapį į finalinį susitikimą su LEU futbolininkais. Galutinis rungtynių rezultatas užfiksuotas 10:6. Algimantas Bačianskas pasižymėjo 4 taikliais smūgiais. Darsyk įmušęs finale jis tapo rezultatyviausiu žaidėju.

Bene įdomiausioje dienos kovoje dėl III vietos varžęsi ASU ir LSU futbolininkai pademonstravo tikrą dramą. Rezultatyviai rungtynes pradėję LSU futbolininkai sėkmingai laikėsi visą pirmąją bronzinės kovos dalį. Sumušę varžovams 4 įvarčius ir tik vieną praleidę, leido visiems manyti, jog viskas šiose rungtynėse išspręsta.

Tačiau po pertraukos sugrįžę futbolininkai, apsikeitė lyderiaujančios komandos vaidmenimis. ASU studentai nė neketino taip lengvai padovanoti varžovams bronzos ir pademonstravo tikrą charakterį, kuris jiems leido ištirpdyti turėtą skirtumą. ASU futbolininkai rezultatą ne tik išlygino, bet ir persvėrė savo naudai! Taip jie šventė dramatišką pergalę rezultatu 6:4!

Finalinėje dvikovoje susitiko LEU ir KU studentai. Šiame susitikime vyravo įtemptas žaidimas, bet jame buvo kur kas mažiau dramos nei kovoje dėl bronzos. LEU futbolininkai lyderiavo nuo pirmųjų žaidimo minučių. Šie stengėsi drausmingai gintis ir didžiąją dalį praleisti varžovų aikštės pusėje bei taip susikurti progų pasižymėti. Fortūna šypsojosi vilniečiams ir šie šventė užtikrintą pergalę rezultatu 5:1 ir tapo LSFL studentų čempionais jau triskart iš eilės! Klaipėdiškiams teko tenkintis sidabro medaliais.

Rezultatyviausiu turnyro žaidėju paskelbtas Klaipėdos universiteto auklėtinis Algimantas Bačinskas. Geriausiais komandos žaidėjais tapo: Aurimas Skurdelis (KU), Deivydas Kumeta (LSU), Albertas Voskunovičius (LEU), Jan Prhzak (ASU).

 

Leave a Reply