Studentų futsal lygoje LEU ir KU triumfas

Lietuvos studentų uždarų patalpų futbolo lygoje ledus išstumdė ir Vilniaus bei Šiaulių/ Klaipėdos pogrupiai. Pagaliau, buvo sužaistos ir šių grupių rungtynės, kuriose iškart išaiškėjo pirmieji lyderiai.

Vienas susitikimų vyko VGTU sporto salėje, kur susitiko šeimininkai VGTU ir svečiai LEU studentai. Po itin atkaklios ir dramatiškos kovos, pergalę 4:3 išplėšti pavyko LEU rinktinei, nors pirmajame kėlinyje pirmavo šeimininkai 2:1!

Kaip LEU sekėsi susigrumti su itin stipriais varžovais ir iš jų pavogti tris taškus, mūsų komandai sutiko papasakoti LEU rinktinės žaidėjas ir kapitonas Tomas Bielickas:

„Rungtynės prieš VGTU laimėjome, manau dėl to, jog buvome geriau pasiruošę taktiškai, surengėme daug perspektyvių atakų. Gaila, kad daugumos jų nepavyko paversti įvarčiais…

Po pergales, žinoma, emocijos geros, tačiau visada reikia gerinti žaidimą, nes darėme pakankamai daug klaidų, kurių neturime teisės daryti žaidžiant Studentų lygoje. Dėl ateities prognozuoti nieko negaliu, bet galiu pažadėti tik tai, kad komanda kiekvienose rungtynėse kovos tik dėl pergalės!“ – entuziastingai baigė T.Bielickas.

Kitame susitikime varžėsi KU iš ŠU komandos esančios vienintelės savo pogrupyje. Pirmoji akistata baigėsi KU studentų pergale 11:7. Pastarieji pirmajame kėlinyje dominavo nuo pirmųjų minučių ir iki pertraukos susikrovė persvarą 5:1!

Įžvalgomis iš rungtynių dalinosi ŠU rinktinės narys Ernestas Pilypas:

„Rungtynės buvo sunkios, tokių ir tikėjomės. Surinkta gera KU komanda, žaidžianti kombinacinį futbolą, ko mums gal šiek tiek ir trūksta. Manau, pritrūko tarpusavio susižaidimo, o taip ir pridarėme nemažai vaikiškų klaidų, dėl to praleidome įvarčius, kurių galėjome išvengti. Pirmą kėlinį pradėjome gerai, gal varžovai buvo atsipalaidavę, bet po to sekė nemažai mūsų klaidų. Tas pats kartojosi ir antrą kėlinį. Pradžia gera, įmušėme du įvarčius, bet tada vėl pritrūko žaidybines drausmės ir pasipylė nelogiškos klaidos.

Įvarčių santykis galėjo būti ir mažesnis, bet tai nieko nekeičia. Namuose kovosime tik dėl pergalės ir mums reikalingo įvarčių santykio. Praeitais metais neteko žaisti, bet kiek žinau, buvo panaši situacija: išvykoje pralaimėjome trimis įvarčiais, namie laimėjome keturiais. Tikiuosi, tai pavyks pakartoti ir atsakomosiose rungtynėse“, – vilčių patekti į kitą etapą nestokojo E. Pilypas.

Leave a Reply