VDU ir VU nugalėtojo neišsiaiškino

Penktojo Lietuvos studentų futbolo lygos turo rungtynėse Vytauto Didžiojo Univesiteto ir Vilniaus Universiteto rinktinės tarpusavio susitikimą baigė lygiosiomis 1:1. Svečiai pirmavo po Martyno Valukonio įvarčio, tačiau likus šešioms minutėms Emilis Putinauskas rezultatą išlygino.

Dvikova prasidėjo gana ramiai ir pirmojo rimtesnio pavojaus teko laukti iki pačios pirmojo kėlinio pabaigos. Iki tol pavojingiausi epizodai – VDU futbolininkų tolimi smūgiai, VU – bandymai iš dešiniojo krašto perduoti kamuolį į baudos aikštelę. Pirmųjų bandymai dažniausiai būdavo netikslūs, antrųjų pavojų neutralizuodavo vartininkas Audrius Likša.

43 minutę prie VDU vartų buvo skirtas kampinis. Po gero įžaidimo kamuolys atiteko Arnui Neimantui, tačiau šis, atsidūręs vienas prieš varžovų vartininką, iš kelių metrų smūgiavo netiksliai.

Antrajame kėlinyje VU iniciatyvą perėmė. Nors persvara ir nebuvo labai didelė, tačiau VU progos buvo kiek pavojingesnės ir vilniečiai atrodė arčiau pirmojo įvarčio. Buvo ir pavojingas smūgis iš toli, ir po pražangos įžaistas kamuolys, ir dar vienas kampinis, po kurio paliktas laisvas Joris Dėlkus galva smūgiavo netiksliai.

Sužaidus 17 minučių antrajame kėlinyje VU surengė ataką dešiniuoju kraštu, kuri virto perdavimu į baudos aikštelę, o ten įkirtęs M.Valukonis iš artimo atstumo pelnė pirmąjį susitikimo įvartį.

Šis įvartis vėl pakeitė žaidimo eigą, nes tuomet persvarą perėmė VDU, o šiurkščiai suklydus VU gynybos linijai, E.Putinauskas savąjį šansą puikiai išnaudojo.

Pačioje dvikovos pabaigoje M.Valukonis ir J.Dėlkus buvo nubausti tiesioginėmis raudonomis kortelėmis. Ir nors VDU turėjo dviejų žaidėjų persvarą, tačiau laiko jiems jau buvo per mažai, kad būtų sukurta dar nors viena proga ar juolab pelnytas dar vienas įvartis.

„Rungtynės silpnos, nėra kuo čia džiaugtis. Sunkios rungtynės, neįdomios rungtynės.. visiškai ne mūsų stiliaus rungtynės. Nebuvo žaidimo, kad jaustumėm malonumą. Tačiau tas jautėsi dar rūbinėje. Prašiau susikaupti, bus sunku. Bet kaip rūbinėje – taip ir aikštėje“, – po dvikovos kalbėjo VU treneris Rimantas Turskis.

„Šiandien trūko mums pagrindo žaidėjų, todėl pasirinkome žaisti antru numeriu. Antrajame kėlinyje, turbūt, per giliai sėdome ir tuo pačiu varžovams davėme per daug laisvės. Bet iš esmės, galvoju, kad rezultatas – dėsningas“, – sakė VDU treneris Mantas Gintalas.

Leave a Reply