Lygoje LSU ir VU pergalės

Lietuvos studentų futbolo lygoje antradienį sužaistos dvejos rungtynės. Tarp dviejų Kauno universitetų LSU ir KTU pirmieji laimėjo 3:2, o Vilniuje – tarp dviejų šio miesto universitetų VU ir Vilnius TECH, VU laimėjo net 6:0.

LSU – KTU 3:2

Lietuvos sporto universitetas pergalingai užbaigė pirmąjį ratą pakildamas į trečiąją turnyro lentelės vietą. Itin permaingose rungtynėse net keturi įvarčiai krito atkarpoje nuo 16 iki 27 minutės. Penktasis – antrojo kėlinio pradžioje.

Užtikrintai pradėję rungtynes ir sužaidus trečdalį pirmojo kėlinio, LSU uždirbo 11 metrų baudinį, po kurio rezultatas tapo 1:0. Nuo varžovų pabėgęs Mykolas Golekas buvo pargriautas, o Arnas Spyčius nuo žymos neklydo.

Vos po dviejų minučių KTU pusiausvyrą atstatė. Varžovų klaida pasinaudojęs Povilas Malakas maždaug iš dvylikos metrų smūgiavo į tolimąjį kampą, o kamuolys nuo virpsto įskriejo į vartų plotą.

Įvarčių fiesta nesibaigė ir dar po dviejų minučių buvo įmuštas ir trečiasis susitikimo įvartis. dabar jau KTU gynėjai nesugaudė Aurimo Dapkaus, kuris pabėgęs kaire koja galingu smūgiu varžovų vartininkui nepaliko šansų.

Kad nepasirodytų maža, A.Spyčius iš 25 metrų nuleido dar vieną parašiutą į varžovų vartus ir LSU persvara pirmąsyk rungtynėse išaugo iki dviejų. Galėjo ta persvara būti ir dar didesnė, tačiau kitais savo šansais Tomo Miliausko auklėtiniai nepasinaudojo.

Po pertraukos vaizdas pasikeitė kardinaliai. Nuo kėlinio pradžios „ant varžovų“ lipti pradėjo Gintaro Grigonio treniruojama komanda ir tas lipimas davė labai greitą rezultatą. Rytis Žebelys po komandos draugo pakelto kamuolio nuo kampinio gairelės galva sušvelnino deficitą.

Po to KTU dar mažiausiai tris kartus galėjo pasiųsti kamuolį į vartus, tačiau to padaryti jiems nepavyko. Nepavyko, įskaitant ir epizodą trečią pridėto laiko minutę, kai LSU vartininkui Aleksui Kazlauskui išslydo kamuolys iš rankų.

„Kovingai, sunkiai, bet svarbiausia – pergalingai“, – rungtynes reziumavo T.Miliauskas.

VU – Vilnius TECH 6:0

Įspūdingą pergalę iškovojo ir turnyro lentelėje į pirmą vietą sugrįžo Rimanto Turskio treniruojama Vilniaus universiteto komanda. Pastaroji iki pertraukos įmušė tik vieną įvartį, o po pertraukos – net penkis. Sugriuvusius Giedriaus Barevičiaus auklėtinius labiausiai baudė Jonas Lebedevas – pastarojo sąskaitoje trys įvarčiai.

„Be puikaus visos komandos darbo to nebūčiau padaręs, todėl ačiū jai už tai“, – sakė J.Lebedevas, tapęs rezultatyviausiu čempionato žaidėju.

Pati dvikova prasidėjo klampiai, tačiau pakankamai greitas VU įmuštas įvartis situaciją pakeitė. Čempionato lyderiai pernelyg atsipalaidavo ir vos už tai nebuvo nubausti. Vilniaus TECH komanda turėjo net kelis itin gerus šansus, kurie įvarčiais nevirto.

Per pertrauką išklausę trenerių pastabų, VU futbolininkai į antrąjį kėlinį išėjo su visai kitokiu užsivedimu, užsidegimu ir dideliu noru laimėti. Kaip ir pirmajame kėlinyje, aikštės šeimininkams pavyko pelnyti greitą įvartį, kuris dar labiau užvedė komandą.

J.Lebedevas dublį įformino 62 minutę, o didžioji įvarčių fiesta prasidėjo dar po penkiolikos minučių. Tuomet per likusį trumpą laiką skirtumas nuo 3:0 padvigubėjo.

Leave a Reply