KU laimėjo antrąkart, VDU startavo pergale

Ketvirtadienį sužaistos dvejos Lietuvos studentų futbolo lygos rungtynės, kuriose pergales iškovojo Klaipėdos universtiteto ir Vytauto Didžiojo universiteto rinktinės. Pirmoji Vilniuje 3:2 nugalėjo Vilniaus Gedimino technikos universiteto ekipą, antroji – 3:0 buvo pajėgesnė už LSU.

VDU – LSU 3:0

Pusę komandos po praėjusio sezono pakeitę VDU futbolininkai naujuosius futbolo metus pradėjo užtikrinta pergale prieš LSU komandą. Pamatus pergalei padėjo pirmas greitas įvartis, kuris buvo įmuštas pradedant ataką nuo savųjų vartų ir puolėjui numetus kamuolį į kraštą Gintui Rakauskui. Pastarasis nesuklydo.

„Visą mėnesį treniravomės, lipdėmės ir turime rezultatą. Tiesa, visiškai susilipdę dar nesame, kad pasisektų visas ratas, bet judame to link. Mums visada pirmos rungtynės būdavo sunkios, todėl prašiau žaidėjų, kad nebūtų streso, kad žaistų ramiau, kad pažiūrėtų kuo alsuoja varžovų komanda. Kai įmušėme pirmą įvartį, tapo lengviau“, – sakė VDU treneris Mantas Gintalas.

Įmuštas įvartis VDU garantavo dar didesnę kamuolio valdymo persvarą. Didesnis pasitikėjimas komandą privedė prie standartinės situacijos, po kurios buvo įmuštas puikus Luko Marcinkevičiaus įvartis.

„Jei atvirai, norėjau, kad dar labiau valdytumėm kamuolį, tačiau suprantu ir savo komandą, nes varžovas ne tas, kuris leido viską. Nepaisant mūsų persvaros, pasakysiu, kad LSU irgi žaidė ir agresyviai, ir gerai“, – kalbėjo M.Gintalas.

Kėliniui besibaigiant, Aurimas Dapkus užsidirbo antrą geltoną kortelę, kuri reiškė, jog dviejų įvarčių persvarą turinti VDU rinktinė dar turės ir žaidėjo kiekybinę persvarą.

Vis tik, tai padarė meškos paslaugą M.Gintalo auklėtiniams ir jie prarado iniciatyvą. Prasidėjo keitimai ir VDU komandos žaidimas išsiderino. Vis tik, Tomo Klaudijaus Tamašausko įvartis ant „i“ sudėjo visus taškus

VILNIUS TECH – KU 2:3

Antrą pergalę iš eilės šio sezono batalijose iškovojo Klaipėdos universiteto futbolininkai, kurie 3:2 palaužė antrą nesėkmę patyrusius Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentus.

Prieš savaitę net aštuonis įvarčius varžovavs sumušę klaipėdiečiai ir šią dvikovą pradėjo itin užsivedę ir grėsmingai. Vos po keturių minučių Dovydas Švambaris tą agresyvumą pavertė pirmuoju įvarčiu.

Jurgis Stankevičius turėjo galimybę išlyginti rezultatą, tačiau viskas baigėsi tuo, kad sužaidus pusvalandį Cliffordas Awah persvarą padvigubino.

„Klaipėdos komanda šiemet yra labai gera, tačiau nepaisant to, savųjų šansų turėjome. Ir nemažai. Apskritai, galvoju, kad antrajame kėlinyje varžovams nenusileidome, o prie sėkmės dar galėjome ir nepralaimėti. Bet kokiu atveju, šis pralaimėjimas ne toks apmaudus kaip prieš savaitę KTU“, – sakė Giedrius Barevičius.

Trečias įvartis krito po to, kai prašydami žaidimo ranka G.Barevičiaus auklėtiniai sustojo, o Martynas Vėlyvis pasiuntė kamuolį tinklą.

Net ir trijų įvarčių deficitas nesustabdė vilniečių. Iš pradžių pasižymėjo Paulius Zaniauskas, vėliau du smūgiai (iš dešimties ir iš penkių metrų) tikslo nepasiekė ir jau per pridėtą laiką Augustinas Bulka skirtumą sušvelnino iki minimumo. To Vilniaus TECH komandai nepakako.

Leave a Reply