LSFL sezono starte KU galinga pergalė prieš LSU, V.Trakio debiutas ir I.Venckaus hetrikas

Šį pirmadienį startavusiame naujajame Lietuvos studentų futbolo lygos čempionate Klaipėdos universiteto komanda net 8:0 sutriuškino Lietuvos sporto universiteto ekipą. Tris įvarčius nugalėtojams pelnė Ignas Venckus, du – Ainis Vilavičius, po vieną – Martynas Vėlyvis, Evaldas Misiūnas ir Aleksandras Fiodorovas.

Naująjį sezoną abi ekipos prasidėjo visiškai pasikeitusios. Klaipėdiečių ekipą sustiprino „Neptūnui“ Pirmoje šalies lygoje atstovaujantys futbolininkai, baigusius mokslus kauniečius pakeitė pirmakursiai.

Tęsiant sudėties temą, tai Tomas Miliauskas po praėjusių metų neteko visų legionierių, o KU į savo ekipą prisiviliojo šiemet mokslus krimsti nusprendusį Valdą Trakį. 43-ejų metų Lietuvos čempionas yra vyriausias šio sezono LSFL žaidėjas.

„Kadangi „Neptūnas“ glaudžiai bendradarbiauja su universitetu, o aš įstojau mokytis, tai būna, kad su komanda pasitreniruoju. Pagalvojau, kad vaizdo negadinsiu ir.. debiutinėse rungtynėse pasižymėjau rezultatyviu perdavimu (šypsosi).

Apskritai kalbant apie mūsų komandą, tai visi žaidžiantys, dėl to toks ir skirtumas. Man pačiam tai labiau kaip pramoga. Senokai buvau žaidęs 11×11 formatu, tad įdomu sugrįžti. Be to, rungtynes stebėjo universiteto rektorius, tai mus papildomai įkvėpė tokiam žygiui“, – sakė V.Trakys.

KU savo pranašumą pradėjo įrodinėti nuo pirmų minučių. 5 minutę buvo realizuotas 11 metrų baudinys, o sužaidus beveik pusvalandį, E.Misiūnas skirtumą padvigubino.

„Po tų dviejų praleistų įvarčių dar bandėme grįžti į rungtynes, turėjome kelias pusproges, bet nepasinaudojome. Po pertraukos nusprendėme dar labiau rizikuoti, tačiau rizika visiškai nepasiteisino ir klaipėdiečiai mus paprasčiausiai subombardavo. Jei KU rinks tokią sudėtį, galvoju, kad tai bus pagrindinis pretendentas į lygos čempiono titulą“, – prognozavo LSU vairininkas T.Miliauskas.

Antrajame kėlinyje žaidė tik viena komanda ir skirtumas nuolat augo. Įdomiausia šio kėlino detalė – Luko Nedzinsko raudona kortelė. Jo komandai pirmaujant 8:0, futbolininkas įsigudrino atlikti paskutinės vilties pražangą, kuri jam „padovanos“ vienų rungtynių diskvalifikaciją.

„Žaidėme namų aikštėje, o tai leido labiau atsipalaiduoti ir mėgautis žaidimu. Į aikštę išėjome gerai nusiteikę, pradžioje pavyko uždirbti baudinį, žaidėme atakuojantį futbolą, išnaudojome savo greitus puolėjus. Varžovai tuo metu pritrūko jėgų, štai ir rezultatas“, – komentavo pirmojo įvarčio autorius Martynas Vėlyvis.

Leave a Reply