KTU – pirmas pralaimėjimas, VGTU – pirma pergalė

Kaune vykusiose ketvirtojo LSFL turo rungtynėse KTU 0:2 nusileido Giedriaus Barevičiaus treniruojamai VGTU komandai, kuriai tai buvo pirmasis sezono laimėjimas. Po įvartį nugalėtojams pelnė Mantas Tuskevičius ir Valdas Kondratovič.

 

Rudeninėje aikštėje vykusios rungtynės labiau priminė kovą, o ne žaidimą. Toks jėgos futbolas buvo vienodai geras (arba vienodai blogas) abiem komandoms. Vis tik, pirmieji gerą galimybę susikūrė kauniečiai. Atsidūręs prieš VGTU vartininką Ernestą Černiavskį Arvydas Miklovis smūgiavo nesėkmingai.

 

Jei E.Černiavskiui toje situacijoje įsitraukti į žaidimą nereikėjo, tai vėliau net kelis kartus jis komandą gelbėjo itin sudėtingose situacijose – vienoje jų, po Justo Vaišnio smūgio.

 

Besibaigiant kėliniui, po standartinės situacijos M.Tuskevičius pamušė kamuolį galva į orą ir netrukus kamuolys atsidūrė vartų tinkle.

 

„Labai kuriozinis įvartis. Mūsų vartininkui pasirodė, kad kamuolys nusileis už aikštės ribų, tačiau jis įkrito į vartus“, – epizodą prisiminė KTU treneris Gintaras Grigonis.

 

Po pertraukos žaidimas nepasikeitė. Ir toliau aikštėje žaidė dvi apylygės komandos, kurios per daug progų nekūrė, įvarčių nemušė iki tol, kol įpusėjus kėliniui KTU gynėjai prisižaidė, užsidirbo 11 metrų baudinį, o jį V.Kondratovič sėkmingai realizavo.

 

Per likusį laiką VGTU komanda atsitraukė giliau, KTU bandė situaciją pakeisti, tačiau išskyrus vieną epizodą, kai vėl susidūrė J.Vaišnio ir E.Černiavskio keliai, nieko sukurti nesugebėjo.

 

„Reziumuojant rungtynes, tai anksčiau kelis kartus fortūna mus lydėjo, o šįkart ji buvo ne mūsų pusėje“, – sakė G.Grigonis.

 

Leave a Reply