LSFL futsal čempiono titulą apgynė D.Gražulio auklėtiniai

Praėjusiais metais LEU, o šiemet VDU/ ŠA – pavadinimai kiti, tačiau nugalėtojai tie patys. Lietuvos studentų futbolo lygos futsal čempionato finale Donato Gražulio auklėtiniai 2:0 įveikė Lietuvos sporto universiteto komandą bei netrukus į viršų kėlė nugalėtojams skirtą taurę. Abu įvarčius nugalėtojams pelnė Albertas Voskunovičius, kuris tapo rezultatyviausiu turnyro žaidėju.

Finalas prasidėjo itin atkakliai – žaidimo prasme šiek tiek geresnė komanda aikštėje buvo VDU/ ŠA, tačiau geresnes progas kūrė LSU studentai, kuriems niekaip nesisekė pramušti varžovų vartininko. Apskritai, per dvi dienas vykusį finalo ketvertą VDU/ ŠA nepraleido nei vieno įvarčio.

Antrasis kėlinys prasidėjo identiškai kaip pirmasis ir atrodė, kad ši dvikova – iki pirmojo įvarčio. Taip ir atsitiko. Likus dešimčiai minučių iki susitikimo pabaigos (p.s.: buvo žaidžiami 2 kėliniai po 30 minučių nestabdant laiko), puikiu smūgiu į tolimąjį apatinį vartų kampą A. Voskunovičius atidarė rungtynių sąskaitą.

Antrasis įvartis buvo įmuštas tuomet, kai kauniečiai jau buvo pakeitę vartininką penktu aikštės žaidėju. Likus 40 sekundžių, tas pats A. Voskunovičius įmušė į tuščius vartus.

„Manau, kad buvome geriau pasiruošę ir turime žaidėjų, kurie geriau supranta salės futbolą. Laimėjo komanda, laimėjo treneris – išpildėme jo nurodymus. Aišku, lengva tikrai nebuvo“,- po pergalės teigė rezultatyviausias čempionato žaidėjas.

Mažajame finale KTU studentai 7:4 nugalėjo ŠU studentus ir iškovojo trečiąją vietą.

Pačioje susitikimo pradžioje KTU komandą į priekį išvedė Algirdas Kvalkauskas, tačiau čia pat ŠU rezultatą išlygino. Dar po minutės Benas Olencevičius sugrąžino persvarą KTU komandai.

Iki pirmojo kėlinio pabaigos Kauno studentai sugebėjo susikurti ir dar didesnę persvarą. Po Mindaugo Murausko ir Povilo Malako įvarčių po pirmojo kėlinio rezultatas buvo 4:1.

Antrame kėlinyje žiūrovai išvydo dar 6 įvarčius, tačiau nugalėtojo jie nepakeitė. KTU komandos gretose dublį pelnė Arnoldas Trakšelis, antrą savo įvartį pelnė ir P. Malakas. ŠU gretose pasižymėjo Aivaras Renusas, Deividas Klimas ir raudoną kortelę rungtynėse gavęs Adomas Mika.

„Buvome labai gerai nusiteikę, tačiau vos išėjome ir gavome šaltą dušą. Galbūt pervertinome savo galimybes ir neįvertinome savo varžovų. Gaila, bet nesužaidėme net elementarių situacijų“,- apmaudo po pralaimėjimo neslėpė ŠU treneris Rytis Alūzas.

Geriausiais komandų žaidėjais tapo Aivaras Meškinis (VDU/ŠA), Ernestas Mačenis (LSU) ir Povilas Malakas (KTU).

Leave a Reply