Rungtynėse su VDU, LSU kūrė progas, bet ne įvarčius

Antroje LSFL (Lietuvos studentų futbolo lygos) čempionato dvikovoje susitiko dvi Kauno ekipos. LSU namuose priėmė VDU futbolininkus. Ilgoje ir įvairialypėje kovoje, savosios laimės neišlaukė nei viena komanda. Komandos išsiskyrė taikiai – 0:0.

Nuo pat pradžių rungtynės buvo įtemptos ir atkaklios. Abi komandos norėjo startuoti kuo sėkmingiau ir kuo greičiau atrasti savąjį žaidimą. Abi ekipos drausmingai gynėsi, kūrė atakas, tačiau realesnių progų nei viena, nei kita nesukūrė.

Antroje žaidimo dalyje reikalai kiek pakrypo į šeimininkų LSU studentų pusę, kuomet VDU komandos žaidėjas buvo nubaustas antrąja geltona kortele bei buvo priverstas palikti aikštę. Taip žaidimas tapo kur kas paprastesnis šeimininkams, dėl ko atsirado ir daugiau tarpų varžovų baudos prieigose. Tačiau svečiai puikiai gynėsi ir dešimtyje užtikrintai kovojo iki paskutinės minutės.

Nors LSU, aktyvaus spaudimo dėka, susikūrė nemažai progų, tačiau šiems kliudė realizacija ir pavyzdinis svečių vartininko žaidimas. VDU likusį laiką apsigynė.

LSU auklėtinis Mantas Rusys:

„Rungtynės buvo įtemptos. Didelę dalį rungtynių žaidėme VDU aikštės pusėje ir bandėme įmušti įvartį. Turėjome labai daug progų tai padaryti. Tikėjomes tik pergalės, bet bloga realizacija ir geras varžovų vartininko pasirodymas neleido mums pasiekti įvarčio.

Tikslai buvo du: pergalė ir pajausti vienas kito žaidimą. Nors įvarčio pasiekti nepavyko, manau žaidimą rodėme labai kokybišką ir kitose rungtynėse pasimokysime iš savo klaidų bei realizuosime susikurtas progas,“ – optimistiškai į ateitį žvelgė M. Rusys.

VDU treneris Mantas Gintalas:

„Šiais metais mano komandą papildė nemažai naujų žaidėjų, turėjome tik kelias treniruotes ir vienas kontrolines rungtynes prieš pirmąsias LSFL rungtynes. Tad sakyčiau, nebuvau spėjęs pilnai pažinti naujų žaidėjų. Pirmose rungtynėse bandžiau atrasti optimalią sudėtį.

Manau, kad pavyko ją atrasti, nes žaidėjai, kurie žaidė aikštėje visi buvo labai motyvuoti ir atidavė visas jėgas.

Rungtynėse, manau, susitiko dvi lygiavertės komandos. Rungtynių pradžioje tiek mes, tiek varžovai daugiau kamuolį kontroliavo savo aikštės pusėje.

Antrajame kėlinyje, kuomet mūsų žaidėjas buvo pašalintas iš aikštės, vaizdas aikštelėje stipriai pasikeitė. Varžovai perėmė visą rungtynių kontrolę ir sukūrė nemažai progų prie mūsų vartų. Tačiau mūsų komanda labai drausmingai ir pasiaukojanciai gynėsi ir iškovojo tašką,“ – patenkintas savų žaidėjų pasirodymu dėstė M. Gintalas.

Leave a Reply