ŠU treneris R.Alūzas: “Nauja komanda – stebuklų nebūna”

Praėjusiais metais su trenksmu Lietuvos studentų futbolo lygos sezoną pradėjusi, tačiau pavasarį į apačią nusiritusi Šiaulių Universiteto komanda šįvakar, pasikeitusi iš pagrindų, pradeda naują sezoną.

“Po praėjusių metų pasikeitė net du trečdaliai komandos. Atėjo daug jaunų įdomių žaidėjų, liko nemažai patirties sukaupusių, tačiau prognozuoti kaip viskas klostysis – labai sudėtinga. Nauja komanda – stebuklų nebūna, bet viliuosi, kad mums padės jaunatviškas maksimalizmas”, – apie naujus iššūkius kalbėjo treneris Rytis Alūzas.

Prisimindamas praėjusio sezono pabaigą, treneris pažymėjo beprotišką iškritusių žaidėjų skaičių.

“Šiemet neturėtų tai pasikartoti, bet pernai į paskutines rungtynes surinkome vos vienuolika žaidėjų. Kiti ne tai, kad linksiminosi, o tiesiog negalėjo. Vieni traumuoti, kiti diskvalifikuoti, treti išvyko į užsienį, dar trys tapo jaunais tėveliais. Viskas susidėjo į krūvą, todėl taip nusivažiavome”, – kalbėjo R.Alūzas.

Šio sezono debiutinėse rungtynėse ŠU susitiks su Vilniaus Universiteto komanda, kuri pernai sezoną baigė trečioje vietoje.

“Maksimalaus varianto kol kas neturime. Kažkas traumuotas, kažkas dar negrįžęs iš užsienio. O kaip bus sunku pasakyti. Juk ir pernai niekas negalvojo, kad taip susimausim. Toks tas studentų gyvenimas, kad kažkas ateis, kažkas išeis ir viskas kardinaliai pasikeis”, – sakė R.Alūzas.

Rungtynės tarp VU ir ŠU šįvakar 18:00 val. bus žaidžiamos VU stadione Saulėtekyje.

Leave a Reply