R.Turskis: “Vienas tikslas – pirma vieta”

2016 metų LSFL čempionai, o praėjusiais bronziniais prizininkais tapę Vilniaus Universiteto studentai šiemet kelia tikslą – sugrįžti į 2016 auksinius metus. Anot VU trenerio Rimanto Turskio, jo komanda nesusilpnėjo, todėl kartelę reikia kelti aukštyn.

VU studentai naująjį sezoną pradės rytoj rungtynėmis su Šiaulių Universitetu, kuris pernai sezoną pradėjo fantastiškai, tačiau antrajame rate sugebėjo nusiristi praktiškai į patį dugną. Koks bus ŠU šiemet R.Turskis nežino, todėl labiau koncentruojasi į savo komandą.

Čempionato startui ruošėmės dvi savaites. Truputį mažokai, tačiau yra kaip yra. Kiti universitetai susidurs su panašiomis problemomis. Apie varžovus informacijos daug neturiu, tad kol kas dėmesį skiriu savo komandai. Kalbu ne tik apie rytojų, bet apie visą sezoną. Pas mus vienas tikslas – pirma vieta. O kaip gausis, pamatysime”, – prieš sezono startą kalbėjo R.Turskis, pridūręs, kad šiemet pagrindiniai iššūkiai gali laukti dėl universitetų reformos.

“Sunku pasakyti kaip čia bus. Kalbėti apie komandas yra viena, kalbėti apie reformas – kita. Be abejonės, komandose, kaip ir kasmet, pasikeitimų netrūks, o kaip bus su reformomis.. iš kur dabar žinoti? Kol galime, tol stengiamės mažiau apie tai galvoti, o kai sprendimai bus galutiniai – tada ir spręsime”, – dėstė ilgametis VU treneris.

Kalbėdamas apie savo komandą, R.Turskis didžiausiu pozityvu laiko tai, kad pavyko išsaugoti komandos branduolį.

“Didelių pasikeitimų mūsų komandoje nėra. Tomas Misiūnas pernai baigė universitetą, bet jis žadėjo padėti ir šiemet. Įstojo nemažai pirmakursių, bet atvirai pasakysiu – dauguma silpnoki. Tiesa, iš “Trakų” prisijungė vartininkas Tomas Čepulis, pirmoje lygoje įvarčius mušantis Elvinas Ališauskas. Su jais turėtų būti viskas gerai.

Treniruojamės jau dvi savaites, iš pradžių buvo atėję daugiau nei dvidešimt naujokų, bet dalis jau spėjo atkristi. Vieniems per didelis krūvis, kitiems dar kažkas, bet esmė, kad jų jau nebėra.

Žaidėme kontrolines rungtynes su “Navigatoriais” ir pralaimėjome 0:1. Norėjau patikrinti tuos mūsų naujokus, tai įspūdis kol kas slogokas, bet jei norės žaisti, pavasarį su jais bus viskas gerai. Na, o kalbant apie kitus – tai pagrindas mūsų tikrai neblogas”, – dėstė R.Turskis.

Naujojo LSFL sezono atidarymas – rytoj 18.00 val. Vilniaus Universiteto stadione (Saulėtekyje).

 

Leave a Reply