Lietuvos studentų futbolo lygoje – įspūdingas LSU ir VDU susitikimas

Lietuvos studentų futbolo lygoje šią savaitę vyko vienas įspūdingiausių šio sezono mačų – Vytauto Didžiojo Universitetas ir Lietuvos Sporto Universitetas sužaidė itin rezultatyviomis lygiosiomis 4:4, tačiau įdomu tai, kad po pirmojo kėlinio rezultatas buvo 4:0 VDU naudai.

Puikiai rungtynes pradėję VDU studentai į priekį išsiveržė jau trečią mačo minutę, kai pasižymėjo Mantas Jakutavičius, o 22-ąją ir 28-ąją minutėmis du įvarčius iš eilės įmušė Lukas Jakavičius. Pačioje kėlinio pabaigoje atrodė, kad LSU į kovą nebekils – 44-ąją minutę ketvirtą įvartį įmušė Martynas Turskis.

Nepaisant to, antroje mačo dalyje LSU parodė charakterį ir sugebėjo rezultatą išlyginti. 50-ąją, 70-ąją, 81-ąją ir 86-ąją minutę pelnyti Viliaus Giedraičio (2), Tomo Rakašiaus ir Martyno Vasiliausko įvarčiai išplėšė LSU komandai tašką.

„Rungtynes pradėjome tikrai gerai ir po pirmo kėlinio pirmavome 4:0. Kaip ir tikėjomės, antroje mačo dalyje LSU mus stipriai presingavo ir mes buvome priversti gintis, tačiau to padaryti nepavyko. Iki pergalės pritrūko drausmės gynyboje, varžovams palikdavome per didelius laisvus plotus ir leisdavome jiems daryti daug lietimų mūsų baudos aikštelėje“,- po mačo pasakojo VDU vartų sargas Povilas Survila.

Tuo metu prie LSU vairo neseniai stojęs ir Tadą Vilkevičių vyriausiojo trenerio poste pakeitęs Tomas Miliauskas džiaugėsi komandos parodytu charakteriu ir papasakojo, kaip jaučiasi naujame amplua.

„Tai buvo labai sunkios ir permainingos rungtynės. Surinkę ganėtinai solidžią sudėtį, per anksti įsirašėme tris taškus ir varžovo neįvertinome. Rungtynes pradėjome nesusikaupę ir labai greitai buvome nubausti, varžovai rezgė vieną ataką po kitos ir sugebėjo įmušti 4 įvarčius. Po pertraukos rizikavome ir žaidėme trimis gynėjais, visą dėmesį skyrėme atakai ir atlikome keletą keitimų. Po vieno sėkmingo epizodo ir tiesiog fantastiško Tomo Rakašiaus įvarčio atsigavome ir patikėjome, kad šiose rungtynėse dar galime kažką nuveikti. Šio rungtynės parodė, kokie mes galime būti stiprūs ir kiek daug šį sezoną galime nuveikti.

Trenerio poste jaučiuosi gerai, nes daugumą futbolininkų pažįstu iš seniau, su kai kuriais buvo tekę žaisti vienoje komandoje. Po žiemos komanda buvo truputį išsiderinusi, bet su universiteto ir rėmėjų pagalba vėl tapome vieningi. Ilgiau nežaidę žaidėjai ir naujai atėję mus dar labiau sustiprino, bet dar laukiame po traumų grįžtančių žaidėjų indėlio. Tikiuosi, kad komandai pavyks realizuoti savo galimybes aikštėje“,- pasakojo T.Miliauskas.

Leave a Reply