Geriausiu vartininku studentų turnyre tapęs R.Grižas: „Studentų rinktinė yra labai reikalinga“

Po 35-erių metų pertraukos sudaryta Lietuvos studentų futbolo rinktinė dalyvavo turnyre Ukrainoje ir jame užėmė antrą vietą. Rinktinės vartus gynęs Telšių „Džiugo“ ir VGTU vartininkas Ronaldas Grižas iš turnyro grįžo ir su asmeniniu apdovanojimu – jis buvo pripažintas geriausiu turnyro vartininku.

Pusfinalyje lietuviai rezultatu 2:0 įveikė Rumunijos rinktinę, o finalinėje dvikovoje 0:4 pralaimėjo turnyro šeimininkei Ukrainai.

Pats 22-ejų metų vartininkas tokio apdovanojimo nesureikšmina, tačiau tikino, kad studentų rinktinės gaivinimas yra būtinas.

„Esu paskutinio kurso VGTU studentas ir visus keturis metus dalyvavau tiek mažojo futbolo, tiek didžiojo futbolo universitetų lygose. Buvo ir gerų metų, kada tapome čempionais, bet metai eina, komandos branduolys visada keičiasi ir sunku parodyti pastovumą“,- pokalbį pradėjo R.Grižas.

Studentų futbole tau tai jau ketvirtieji metai. Kaip jis keičiasi? Į kurią pusę?

Manau, kad keičiasi į gerąją pusę. Didžiausias žingsnis į priekį yra tas, kad pradėta bendradarbiauti su LFF. Apskritai, seniau nebuvo tokio dėmesio studentų lygai, straipsnių, tos pačios studentų rinktinės ir panašiai.

Kaip klostosi šis sezonas tau asmeniškai ir komandai?

Sezonas banguotas ir nenuspėjamas. Sunku kažką vertinti, nes tiesiog yra sudėtinga išlaikyti gerą formą studentų lygoje, kai neturiu galimybės treniruotis su studentų komanda ir nesu susitelkęs 100% ties žaidimu čia. Tačiau kiek galimybės leidžia, tiek stengiuosi žaisti patikimai ir padėti universiteto komandai.

Buvo suburta studentų rinktinė. Ar ji reikalinga?

Suburta pirmoji rinktinė po ilgos pertraukos, tad jautėsi šiokia tokia nežinomybė organizacijos atžvilgiu, bet viskas suprantama ir toliau viskas bus tik geriau. Mano nuomone, tokios rinktinės tikrai yra reikalingos, nes tai lyg paskatinimas dirbti toliau ir galimybė save išbandyti tarptautiniu lygiu.

Kokie įspūdžiai iš turnyro Ukrainoje?

Nors finale ir pralaimėjome, sekėsi visai neblogai. Pozityvo tikrai yra daug, nes komanda surinkta pirmą kartą, neturėjom daug laiko susižaidimui, treniruotėms, tad viskas tikrai gerai. Kolektyvas superinis, grįžome su teigiamomis emocijomis, nors kelionė buvo labai sunki.

Pats tapai geriausiu turnyro vartininku. Kokios mintys apie tai?

Tiesą sakant, šis prizas iš dalies nustebino, nes nesužaidžiau finale taip, kaip tikrai galiu, o ir įvarčių prasileidau. Šis prizas tik paskatins nenustoti sunkiai dirbti ir kryptingai žengti tobulėjimo keliu.

Leave a Reply