Ukrainoje studentų rinktinė užėmė antrą vietą

Po 35-erių metų pertraukos sudaryta Lietuvos studentų futbolo rinktinė grįžo iš turnyro Ukrainoje, kuriame užėmė antrą vietą. Pusfinalyje Rimanto Turskio auklėtiniai 2:0 įveikė Rumuniją, tačiau finalinėse rungtynėse 0:4 pralaimėjo turnyro šeimininkei Ukrainai.

Finalinę dvikovą aikštės šeimininkai pradėjo įjungę itin aukštą pavarą ir greitai pelnė du įvarčius. Itin nesėkmingai lietuviams sekėsi prie standartinių situacijų. Pirmasis įvartis buvo praleistas po kampinio, o kito kampinio metu buvo uždirbtas vienuolikos metrų baudinys, kurį ukrainiečiai realizavo. Pirmojo kėlinio pabaigoje po kontratakos šeimininkai įmušė ir trečią įvartį.

Vėliau žaidimas išsilygino, tačiau pačioje mačo pabaigoje po dar vienos kontratakos Ukrainos studentai įmušė ir ketvirtą įvartį.

„Šita Ukrainos komanda mūsų šalyje taptų A lygos čempionais. Dar reikia įvertinti, kad 5 pagrindinius žaidėjus po pusfinalio iškvietė klubai. Net ir be jų, jie su mumis darė, ką norėjo. Bet kuriuo atveju, labai džiaugiuosi šia išvyka. Ukrainos futbolo federacija labai daug dėmesio skiria studentams, kad jie taptų tarpine grandimi tarp vaikų ir profesionalų. Norėdami tobulėti, mes privalome žaisti su tokio lygio varžovais ir tik tada galėsime kilti patys. Smagu, kad nugalėjome Rumuniją ir taip grįžtame su pozityvu“,- pasakojo rinktinės vyr. treneris R.Turskis.

Dar daugiau pozityvo Lietuvos studentams suteikė ir turnyro organizatoriai – R.Turskis buvo pripažintas geriausiu turnyro treneriu, o Ronaldas Grižas – geriausiu vartininku.

DCIM100GOPROGOPR0031.JPG

DCIM100GOPROG0100044.JPG

DCIM100GOPROG0020011.JPG

DCIM100GOPROGOPR0067.JPG

Leave a Reply