M.Čeliauskas: „Banguotumas dažniausiai priklauso nuo turimų žaidėjų resursų“

Lietuvos Studentų Futbolo Lygos (LSFL) pirmenybėse įsivyravo poilsio metas arba tik maža pertraukėlė prieš pasiruošimą pavasario sezonui.

Kai kalbinome VU trenerį Rimantą Turskį, pro jo akis neprabėgo talentinga VDU komanda su jaunu ir charizmatišku vadovaujančiu treneriu priešaky. Pakalbinę tą patį VDU trenerį, Marių Čeliauską, įžvelgėme ir jo simpatijas VU rinktinei.

Šį kartą dalinamės pokalbiu su VDU treneriu Mariumi Čeliausku, kuris prakalbo apie esamą poziciją pirmenybėse, ateities vizijas bei apie LSFL, iš esmės.

Kaip vertinate pirmojo rato ciklą apskritai?

Pirmo rato ciklą vertinu labai teigiamai. Būsiu atviras, ateidamas į studentų futbolą nežinojau ko tikėtis. Bet po pirmo rato galiu pasakyti, kad studentų futbolas labai įdomus: atviras, atletiškas, azartiškas, duoda puikių emocijų, tą pastebėjo ir mano kolegos, kurie stebėjo kelias mūsų rungtynes.

Vertinant mūsų komandos pasirodymą, tai visų pirma norėčiau padėkoti ir pasidžiaugti žaidėjų požiūriu į procesą, jie viršijo mano lūkesčius. Įvykdėme pirmo rato tikslus, suburti gerą kolektyvą ir puikų mikroklimatą, tą jau spėjo pastebėti ir kitų komandų atstovai. Taip pat prie to svariai prisidėjo ir universitetas, suteikdamas mums puikias sąlygas.

Ar dabartinė pozicija ir turimas taškų skaičius turnyrinėje lentelėje nuteikia optimistiškai?

Situacija turnyrinėje lentelėje labai įdomi, komandos labai arti viena kitos, savo taškų skaičiumi. Tai padaro lygą dar įdomesnę. Manau tai visas komandas nuteikia optimistiškai. O galutinai viskas paaiškės pavasarį.

Dvejas rungtynes sužaidėte lygiosiomis, dukart pralaimėjote ir tiek pat laimėjote. Kuo pagrįstas toks banguojantis žaidimas?

Banguotumas dažniausiai priklauso nuo turimų žaidėjų resursų. Tai problema daugeliui komandų šitoje lygoje. Mūsų rezultatai buvo geresni, kai komandai galėdavo atstovauti NFA auklėtiniai, jie labai sustiprino komandą. Pralaimėjome abu kartus, kai jų nebuvo.

Kokios rungtynės iš pirmojo rato buvo jums įsimintinos iš maloniosios pusės ir kokios iš blogesnės?

Įsimena visos rungtynės. Iš teigiamos pusės įsiminė žinoma abi pergalės prieš kitus Kauno universitetus. Iš neigiamos prieš LEU, praleidome 2 kontratakas. Prieš VU žaidėme prastai sugebėjome iškovoti tašką. Prieš ŠU, gaila kad nepavyko laimėti, nors turėjome net dviejų žaidėjų pranašumą.

Kokius tikslus keliate komandai artėjant antrajam ratui?

Tikslą įsikėlėme dar prieš sezoną, jo ir sieksime. Taip pat labai svarbu iš žaidybinės pusės gerinti tarpusavio supratimą ir išlaikyti gerą mikroklimatą. 

Ar įtariate kokios komandos pasidalins 1-3 vietas čempionato pabaigoje?

Mano nuomone stipriausios komandos šioje lygoje ŠU ir VU. Jeigu išlaikys sudėtį ir žaidimo kokybę, kažkuri iš šių komandų potenciali nugalėtoja, bet žiūrint į pirmą ratą gali būti visokių netikėtumų.

 

Leave a Reply