R.Turskis apie pirmąjį LSFL ratą: „Dabar niekas nebeaišku“

Lietuvos studentų futbolo lygoje (LSFL) baigėsi pirmasis pirmenybių ratas – po šešerių rungtynių Šiaulių Universitetas ir Vilniaus Universitetas turi po 10 taškų ir dalijasi pirmą – antrą vietas.

Praėjusių metų čempionai VU studentai sezoną pradėjo vangiai, tačiau vėliau įsibėgėjo ir šiuo metu vėl yra vieni pagrindinių pretendentų tapti šalies čempionais. Tiesa, tą padaryti lengva tikrai nebus.

VU komandos vyriausiasis treneris Rimantas Turskis apibendrino pirmą sezono pusę, prasitarė apie VU ir „Trakų“ klubo sutartį bei pripažino, kad po pertraukos LSFL pirmenybėse laukia įdomi sezono atomazga.

Sunkiai įsibėgėjote, tačiau vėliau buvote sunkiai sustabdomi. Kas pasikeitė?

Visų pirma, šiemet vėliau susirinkome ir pradėjome vėliau treniruotis bei neturėjome nei vieno draugiško mačo, iš karto pradėjome nuo čempionato. Vyrams iš karto sakiau, kad taip bus. Manęs tai nenustebino, nes vėlavome dvi savaites.

Aišku, vėliau įsibėgėjom ir dabar jau matome rezultatus. Tiesa, jei su Šiauliais būtų tekę žaisti jau dabar, nežinia kaip viskas būtų pasibaigę. Mūsų demonstruojami rezultatai yra natūralus dalykas – kuo daugiau treniruojiesi, tuo geresni rezultatai.

Prieš sezoną minėjote, kad nėra aišku, kaip į komandą įsilies pirmakursiai. Kaip yra dabar?

Na, tikrai neblogai. Vaikinai jau pajuto komandinę dvasią, pajuto, kad reikalingi didesni krūviai. Iki šiol jie nebuvo pripratę prie tokių krūvių, nebuvo pripratę prie tokios tvarkos, kokia yra pas mus. Aišku, dabar jie jau persilaužė, perpranta komandos filosofija ir be jokios abejonės, įsiliejo į kolektyvą. Dabar jau ir jie supranta, kad rezultatai bus tik tuo atveju, jei dirbsim ir treniruosimės. Komandoje visi labai užsivedę, nes nori įrodyti, nori žaisti.

Žinoma, mums labai padėjo sutartis su  „Trakais“. Jų dublerinės komandos atstovai, tikrai labai geri vaikinukai. Jie įnešė į mūsų komandą labai daug gero ir visa tai atsiliepė komandos rezultatuose.

Kurios iš tų šešerių rungtynių buvo pačios pačiausios?

Na, greičiausiai rungtynės su Kauno Technologijos Universiteto komanda Kaune. Gerai žaidė tiek varžovai, tiek mes. Sužaidėme protingai, su gera nuotaika. Apskritai, rungtynės buvo labai gero lygio ir tokį mačą nebūtų gėda sužaisti ir Pirmoje šalies lygoje. Taip pat, rungtynės su VDU, tik gaila, kad jų nelaimėjome. Kaip jų treneris pasakė, jiems pasisekė, kad jie tada iškovojo tašką.

Po pirmo rato pirmą ir paskutinę komandą skiria vos 4 taškai. Nenustebino toks komandų lygumas?

Žinoma, kad nustebino. Mane asmeniškai labai nustebino VDU komanda. Jie turi gerą kolektyvą, jauną trenerį ir apskritai, neblogai žiūrisi.

Iš vienos pusės tai labai nustebino, bet iš kitos pusės, tai yra labai gerai. Anksčiau buvo taip, kad kelios komandos buvo tokios, su kuriomis viskas aišku ir su jomis nebūdavo įdomu žaisti, o kelios komandos būdavo tos, kurios žaisdavo dėl pirmų vietų. Dabar niekas nebeaišku – gali pralaimėti ir paskutinei komandai ir laimėti prieš pirmą vietą. Tai prideda tik dar daugiau įdomumo.

Pavasaris laukia smagus ir įdomus?

Manau, kad bus tikrai smagu ir įdomu. Pavasarį mūsų universitetas dažniausiai žaidžia geriau, bet žinoma, kitos komandos taip pat nemiegos. Savo aikštėje priiminėsime lyderius, o tas aikštės faktorius vis tik veikia.

Leave a Reply