VGTU tikslas – nežemiau antros vietos, ŠU savo tikslų dar neįvardina

Rugsėjo 20-ąją Senvagės stadione, Vilniuje, vyko antrosios Lietuvos studentų futbolo lygos (LSFL) sezono rungtynės, kuriose susitiko Vilniaus Gedimino Technikos Universiteto (VGTU) ir Šiaulių Universiteto (ŠU) rinktinės. Po atkaklios kovos komandos sužaidė lygiosiomis 1:1 ir pasidalino po tašką.

Pirmajame kėlinyje tiek viena, tiek kita komanda ieškojo prieigų pro gynybos linijas, tačiau abi komandos akylai gynėsi, o jei kamuolys ir prasprūsdavo pro gynėjus, ten užtikrintai su smūgiais susitvarkydavo komandų vartininkai.

Vis dėlto, 35-ąją minutę įvartis krito į VGTU vartininko ginamus vartus. Po taiklaus ir labai tolimo vartininko perdavimo iš savo baudos aikštelės, kamuolys nusileido tiesiai Vytarui Bloškiui ant kojos, kuriam teliko užbaigti netikėtai greitai užsimezgusią ataką.

Prasidėjus antrajam kėliniui šiauliečiai nestabdė tempo ir vis stengėsi dar kartą pagrasinti varžovų vartams. Tačiau – nesėkmingai.

Artėjant rungtynėms į pabaigą, iniciatyvą perėmė VGTU futbolininkai, kurie vis dažniau stengėsi smūgiuoti į vartus. 82-ąją minutę aktyvaus spaudimo dėka ir ŠU nuovargiu pasinaudojusi VGTU ekipa, sugebėjo pelnyti išlyginamąjį įvartį, kurio autoriumi tapo Valdas Vitkauskas.

 

Pscihologiškai pakylėta VGTU komanda tempo nestabdė ir vis bandė įmušti dar kartą. 89-ąją minutę stiprus smūgis sudrebino šiauliečių viršutinį virpstą, o 90-ąją minutę Faustas Žemaitis nesugebėjo realizuoti šimtaprocentės progos, po tikslaus perdavimo iš krašto, atsiduręs vienas prieš vartininką baudos aikštelėje.

Po praėjusių metų sėkmingo dalyvavimo salės futbolo čempionate Šiaulių futbolininkai pabandė susirinkti dar kartą ir po 5 metų pertraukos nutarė sugrįžti į LSFL.

 

Komandos treneris Rytis Alūzas pirmąsias rungtynes vertina teigiamai ir tiki, jog šiemet šiauliečiams gali pasisekti:

„Labai permainingos rungtynės. Pradžioje mums buvo sudėtinga, bet vėliau pajautėme vienas kitą, perėmėme iniciatyvą į savo rankas. Antrajame kėlinyje sukūrėme daug progų, nors, aišku, rungtynių pabaigoje galėjo mus ir nubausti.

Komandų lygis neblogas, bet manau, mes šiek tiek buvome geresni. Kažko tikėtis iš šio sezono sudėtinga, nes nežinome kokios komandos, daug metų esame nedalyvavę. Bet pirmas blynas neprisvilo, išvykoje vienas taškas prieš pernykščius vicečempionus nuteikia teigiamai, ypač kai į rungtynes vykome su šiokia tokia baime“, – mintis dėstė R.Alūzas.

 

VGTU vyriausiasis treneris Giedrius Barevičius pernelyg nesureikšmina lygiųjų ir yra įsitikinęs, jog vėliau bus tik geriau:

„Galėjome pralošti, galėjome laimėti. Pirmosiose rungtynėse mums visada yra sunku, bet antrajame rate pagauname pagreitį ir ten situacija būna visai kitokia. Daug pirmakursių, daug kas nesportavę vasarą, tačiau, tikiu, jog greitai įsibėgėsime. O šio sezono tikslai – būti neblogesniems nei pernai,“ – konstatavo G.Barevičius.

Pirmasis LSFL turas bus užbaigtas ketvirtadienį.

Leave a Reply