G.Onuškevičiaus pokeris į lentelės viršūnę sugrąžino VU

Įspūdingas Giedriaus Onuškevičiaus pasirodymas septintojo Lietuvos studentų futbolo lygos turo rungtynėse tarp Vilniaus universiteto ir Lietuvos sporto universiteto pirmiesiems dovanojo pergalę 5:0 bei kelialapį į pirmąją turnyro lentelės vietą. G.Onuškevičius prie pergalės pridėjo keturis įvarčius, dar vieną tikslų smūgį atliko Jonas Lebedevas.

„Manau, kad natūrali veja buvo mūsų koziris. Kauniečiai pripratę žaisti ant sintetikos, o čia teko įdarbinti visai kitus raumenis. Buvome geresni fiziškai ir tai labai atsispindėjo antrajame rungtynių kėlinyje“, – sakė VU treneris Rimantas Turskis.

Nuo dvikovos pradžios šeimininkai aikštėje buvo geresnė komanda, tačiau tas skirtumas neatrodė toks didelis, kaip rodo galutinis rezultatas. Iki pertraukos kėlinio viduryje ir pabaigoje dvi tikslios atakos baigėsi G.Onuškevičiaus įvarčiais, o švieslentėje degė skaičiai 2:0.

„Giedriaus atvejis išskirtinis. Įmušti keturis įvarčius vienose rungtynėse vis tik reikia sugebėti. Kita vertus, noriu pažymėti, kad ne tik Giedrius žaidė gerai. Visa komanda demonstravo didelį norą, visi buvo draugiški, susikaupę, visi žinojo rungtynių svarbą. Visi tie dalykai ir nuvedė mus prie pergalės“, – komentavo R.Turskis.

Turėdami dviejų įvarčių deficitą, kauniečiai nesugebėjo nieko prieš pastatyti naujiesiems čempionato lyderiams. Labai greitai J.Lebedevas skirtumą užaugino iki 3:0, o dvikovos pabaigoje G.Onuškevičius dar dviem smūgiais įtvirtino triuškinamą VU pergalę.

Turnyro lentelėje VU turi 13 taškų. Tai yra vienu daugiau nei KU ir dviem daugiau nei VDU studentai. Maža to, VU dar turi rungtynes atsargoje. Aštuntojo turo dvikovos bus žaidžiamos kitą savaitę.

Leave a Reply