Pirmojo rato finiše VDU puikus pasirodymas

Paskutinėse 2023/ 2024 metų Lietuvos studentų futbolo lygos pirmojo rato rungtynėse rungtynėse Vytauto Didžiojo universiteto rinktinė 5:1 nugalėjo Kauno technologijos universiteto studentus bei turnyro lentelėje pakilo į trečiąją vietą. KTU, savo ruožtu, su vienu tašku pirmąjį ratą užbaigė paskutinis.

Nugalėtojų persvara klausimų nekėlė nuo pat susitikimo pradžios, o pirmojo įvarčio reikėjo laukti vos 12 minučių. Po kampinio, suklydus KTU gynėjams, galva kamuolį į vartus pasiuntė Matas Petkevičius.

Dar po aštuonių minučių VDU naudai buvo skirtas 11 metrų baudinys, tačiau Tautvydas Šiugždinis jo nerealizavo. Vis tik, dar iki pertraukos antrasis įvartis buvo įmuštas. Jau per pridėtą teisėjo laiką VDU sukūrė ataką kairiuoju kraštu, o po perdavimo į baudos aikštelę vienu lietimu pasižymėjo Reinas Batutis.

Tas pats R.Batutis pasižymėjo ir antrojo kėlinio pradžioje, kai smūgiu daugiau nei iš dvidešimties metrų nepasiruošusį varžovų vartininką privertė traukti kamuolį iš tinklo. Vos po dviejų minučių darsyk buvo įmuštas įvartis po kampinio. Matą Petkevičių pramiegoję varžovai stebėjo, kaip šis laisvas muša ketvirtąjį rungtynių įvartį.

Būtent tuo metu, aikštės šeimininkai įjungė žemesnę pavarą, o tuo naudodamiesi svečiai sukūrė kelias pavojingesnes atakas, iš kurių viena virto skirtu 11 metrų baudiniu, kurį realizavo Rytis Žebelys.

Paskutinį tašką rungtynėse padėjo Emilis Putinauskas, kurio smūgis maždaug iš 30-ies metrų varžovų vartininkui buvo neatreamiamas. Dar po šešių minučių teisėja Ugnė Šmitaitė paskelbė dvikovos pabaigą.

Kaip jau užsiminėme, VDU futbolininkų iškovota antra pergalė iš eilės turnyro lentelėje pakėlė juos į trečiąją poziciją. Šiuo metu Manto Gintalo komanda dviem taškais atsilieka nuo pirmaujančio Vilniaus universiteto ir tašku – nuo nei vieno pralaimėjimo dar nepatyrusio Klaipėdos universiteto.

Itin permainingame čempionate po paskutinių dvejų rungtynių su septyniais taškais yra Vilniaus TECH atstovai, o dar žemiau – šešis taškus iškovojęs LSU. Vieninteliai KTU studentai pirmąjį ratą baigė be pergalių.

Leave a Reply