KU – VDU akistatoje užfiksuotos lygiosios

Lietuvos studentų futbolo lygos antrojo turo rungtynės tarp Klaipėdos ir Vytauto Didžiojo universitetų baigėsi lygiosiomis 1:1. Abu įvarčiai buvo įmušti iki pertraukos ir tai buvo pirmos lygiosios šiame sezone.

Sužaidus vos tris minutes, prie svečių vartų buvo skirtas kampinis. Pakėlus kamuolį, VDU studentai nesugebėjo išsivalyti ir už tai netrukus buvo nubausti pirmuoju dvikovos įvarčiu.

Tuo metu atrodė, kad praleistas įvartis kauniečius vers keisti žaidimo planą, tačiau jie laikėsi to, ką buvo numatę dar prieš išvyką į uostamiestį – atsitraukti, žaisti antru numeriu ir laukti galimybės kontratakuoti.

„Prieš savaitę matėme, ką geba klaipėdiečiai, kai jiems palieki erdvės. Būtent dėl to jiems atidavėme aikštės vidurį, leidome kontroliuoti kamuolį, o patys kantriai laukėme. Galvoju, kad ši taktika pasiteisino“, – po dvikovos kalbėjo VDU treneris Mantas Gintalas.

Įpusėjus kėliniui, M.Gintalo auklėtiniai surengė gražią kontrataką. Tomas Klaudijus Tamašauskas dešiniuoju kraštu atliko reidą, atliko gerą perdavimą į baudos aikštelę, o Gustas Gudukas vienu lietimu pelnė įvartį.

Dar iki pertraukos abi komandos turėjo galimybių pasižymėti, tačiau rezultatas liko nepakitęs. Prieš antrąjį kėlinį klaipėdiečių sudėtyje buvo atlikti trys keitimai – Darius Kublickas, Jonas Vaitkus ir Nojus Šimkus pakeitė Vadimą Trefilovą, Mantą Rusį ir Darių Jurgelevičių.

„Labiausiai pasijuto, kad aikštėje neliko M.Rusio. Nors jiems ir toliau priklausė kamuolio kontrolė, tačiau aštrumo, sakyčiau, buvo mažiau.

Apskritai vertinant, gavosi geros rungtynės. To komandai garsiai nesakiau, bet ypač po pirmojo turo galvojau, kad lygiosios nebūtų pats blogiausias variantas. Manau, nuo to visai lygai įdomiau ir laukia įdomus čempionatas“, – reziumavo M.Gintalas.

Leave a Reply