Nugalėjęs Vilniaus TECH ekipą, VU sugrįžo į pirmą vietą

Paskutinėse devintojo Lietuvos studentų futbolo lygos rungtynėse Vilniaus universiteto rinktinė 6:0 sutriuškino Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentus bei turnyro lentelėje sugrįžo į pirmąją vietą.

Milžiniškų sudėties problemų turėję Giedriaus Barevičiaus auklėtiniai iškart atidavė iniciatyvą varžovams. Pastarieji tvirtai valdė aikštės vidurį, tačiau pavojaus prie varžovų vartų beveik nesukūrė.

Pirmasis pavojingas epizodas buvo sukurtas 13-tą minutę, kai smūgiu iš keliolikos metrų Giedrius Onuškevičius pelnė įvartį. Galima pažymėti, kad prieš tai kamuolys dar pataikė į virpstą, tuo dar labiau apsunkindamas situaciją vartininkui.

Po įvarčio žaidimas nepasikeitė. Ir toliau VU valdė aikštės vidurį, o Vilniaus TECH bandė apsiginti. Vis tik, dar iki pertraukos kartą to padaryti nepavyko. Ilgam įsitaisę varžovų baudos aikštelėje Augustas Valukonis ir Povilas Kalimavičius sukūrė antrąjį įvartį.

Antrajame kėlinyje G.Barevičiaus komanda pavargo ir tai matėsi gerokai padažnėjusiose VU atakose. VU realizacija nebebuvo tokia gera, bet momentų buvo tiek daug, kad skirtumas reguliariai augo.

Iš pradžių, po kampinio ir gražaus smūgio TECH vartininkas arti atmušė kamuolį, prie kurio pirmas pribėgo Emilis Varnas, dar labiau padidinęs komandos persvarą.

Tuomet atėjo Jono Lebedevo eilė. Po keitimo pasirodęs rezultatyviausias lygos žaidėjas per dvi minutes įformino dublį. Pirmu atveju – tiesiog įsukęs kamuolį nuo kampinio gairelės, o antru atveju – pabėgęs vienas nuo varžovų gynėjų.

Tašką šioje dvikovoje padėjo G.Onuškevičius, kuris po perdavimo iš dešiniojo krašto smūgiu vos iš kelių metrų įformino savo dublį.

Iškovoję pergalę, VU studentai tapo savo likimo kalviais galutinėje čempionato rikiuotėje. Net lygiosios su VDU paskutiniajame ture 99% VU paliktų pirmoje vietoje.

Foto: Sauliaus Čirbos

Leave a Reply