LSFL antrojo rato startas. Tikslai ir užduotys

Šį antradienį trejomis rungtynėmis Vilniuje ir Kaune startuos antrasis Lietuvos studentų futbolo lygos ratas. Rudenį pirmąją sezono dalį ant pirmojo laiptelio užbaigė Vilniaus universiteto komanda, kuri žiemą laimėjo ir mažojo futbolo turnyrą.

„Puikiai žinote, kad aš niekada nevertinu mažojo futbolo rezultatų. Laimėjome, pasidžiaugėme ir užmiršome. Mūsų tikslas – didysis futbolas. Žinome, kad bus sunku, bet stengsimės. Turiu nusivylimų, kad žaidėjai atsipalaidavo, o treniruotumas nebuvo toks, koks mane tenkintų. Pradedu galvoti, kad kuo geresnės sąlygos – tuo dar didesni lūkesčiai.

Kita vertus, nėra ko skųstis, nes reikia žaisti. Kaip bebūtų, esame lyderiai ir tik nuo mūsų pačių priklauso, kur būsime pasibaigus čempionatui. Per visą savo karjerą aš mačiau tik pirmą vietą, nes visa kita yra pralaimėjimas. O kaip bus – greita ateitis parodys“, – prieš antrojo rato pradžią kalbėjo VU treneris Rimantas Turskis.

Vilniečiai antrąjį ratą pradės namų rungtynėmis su Kauno technologijos universiteto komanda. Kauniečiai kol kas lentelėje yra treti, o pergalė leistų pasivyti pirmaujančią VU rinktinę. Pirmajame rate Kaune akistata tarp šių komandų baigėsi nulinėmis lygiosiomis.

„Ruošiamės panašiai, kaip visada. Naujų žaidėjų neturime, tačiau turime vieną didelį praradimą Danielių Liaudanskį. Labai apmaudu, kad jis nusitraukė achilo sausgylę ir tai įvyko Vilniaus ir Kauno rinktinių dvikovoje.

Kitas momentas – mūsų pasiruošimas vyko salėje ir tik šiandien pirmąkart išeisime į lauką. Aikštė minkšta, tačiau prieš rungtynes su VU norime nors sykį išbandyti natūralią veją. Tad toks tas pasiruošimas. Vis tik, tikslai nesikeičia – tarp prizininkų norėtumėm išlikti“, – kalbėjo Gintaras Grigonis.

Akistatoje Kaune rytoj susikaus penktą vietą užimantys LSU studentai bei VDU rinktinė. Pastaroji, panašu, turi geresnes startines pozicijas.

„Labai laukiam antrojo rato, nes tik treniruotis nėra įdomu. Ir pats treniruotumas visai kitoks, kai artėja rungtynės. Antrajame rate norėtųsi surinkti nemažiau taškų kaip pirmajame rate. Tada ir žiūrėsime, kokią vietą su tais taškais galime užimti.

Kaip pavyks? Viskas priklauso nuo to, kaip rinksimės, kaip kovosime“, – sakė treneris Mantas Gintalas.

VDU varžovai iš LSU universiteto antradienį nesusirinks pajėgiausios sudėties. Anot trenerio Tomo Miliausko, didelis būrys jo žaidėjų antradienį skirs LFF taurės turnyro rungtynėms.

„Iš tikrųjų, antrąjį ratą pasitinkame sunkiomis nuotaikomis. Rytoj žaisime itin eksperimentine sudėtimi, o vėliau irgi stebuklų nelaukiame. Skambės neįkvepiančiai, bet manau, kad šiandien nesame pajėgūs kovoti dėl vietos top trejete“, – sakė T.Miliauskas.

Trečiose antrojo rato pirmojo turo rungtynėse Klaipėdoje susikaus KU ir Vilniaus TECH komandos. Klaipėdiečiai su devyniais taškais šiuo metu yra antri, Vilniaus TECH sąskaitoje – viso labo vienas iškovotas taškas.

Leave a Reply