Klaipėdos universiteto pergalė Vilniaus universitetui dovanoja čempiono titulą

Ne stipriausia sudėtimi į uostamiestį išvykę Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentai rungtynių pabaigoje praleido du įvarčius, kurie lėmė ne tik Klaipėdos universiteto pergalę, bet ir Vilniaus universiteto čempiono titulą.

Nepaisant žaidėjų trūkumo, Giedriaus Barevičiaus auklėtiniai aikštės šeimininkams nei kiek nenusileido. Anaiptol. Esant rezultatui 0:0, jie sukūrė ne vieną puikiausią progą įvarčiui pasiekti. Visi tie šansai liko neišnaudoti.

Antrajame kėlinyje klaipėdiečiams pergalę garantavo fiziškumas. VGTU futbolininkai pasėdo, o tuo pasinaudoję klaipėdiečiai Martyno Vėlyvio ir Lauryno Barsteikos įvarčiais įtvirtino savo pergalę.

Ši klaipėdiečių pergalė jiems garantavo pakilimą į ketvirtąją poziciją. Jie, likus vienoms rungtynėms, trimis taškais atsilieka nuo čempionatą jau baigusio Lietuvos sporto universiteto, dviem taškais – nuo rungtynes atsargoje turinčio Vilniaus Gedimino technikos universiteto ir dviem taškais lenkia – taip pat rungtynes atsargoje turintį Kauno technologijos universitetą.

VGTU rinktinei iki sezono pabaigos liko sužaisti dvejas rungtynes, o ji nuo pirmaujančių VU futbolininkų atsilieka jau aštuoniais taškais. Tai reiškia, kad pastarieji po penkerių metų – Lietuvos studentų futbolo lygos čempionai.

Leave a Reply