VU nugalėjo KU ir toliau lyderiauja lygoje

Sužaistose septintojo turo rungtynėse Vilniaus universiteto rinktinė 3:0 nugalėjo Klaipėdos universitetą bei išliko vienvalde čempionato lydere. Du įvarčius nugalėtojams pelnė Povilas Kalimavičius, vieną – Giedrius Onuškevičius.

Namų stadione žaidę Edvardo Malkevičiaus auklėtiniai nuo rungtynių pradžioje perėmė iniciatyvą, tačiau pirmojo įvarčio teko ilgai. Apskritai, per visą pirmąjį kėlinį būtų galima išskirti tik Jono Lebedevo progą, kurios realizuoti nepavyko bei situaciją, kurioje tas pats J.Lebedevas krašte apėjo kelis varžovus, atliko perdavimą P.Kalimavičiui ir šis pelnė pirmą įvartį.

„Reikia suprasti, kad vaikinai pirmą kartą šiemet užlipo ant natūralios dangos, tad prireikė laiko, kol apsiprato. Tuo pačiu noriu pagirti klaipėdiečius, kurie po ilgos kelionės metė rimtą kovą“, – po rungtynių sakė treneris E.Malkevičius.

Po pertraukos vilniečių žaidybinė persvara dar labiau išaugo, o tai buvo įtvirtinta dviem įvarčiais. Įpusėjus kėliniui, po sumaišties P.Kalimavičius įformino dublį, o besibaigiant rungtynėms, po gražaus Artiomo Kočergos reido kraštu ir perdavimo į baudos aikštelę, pasižymėjo G.Anuškevičius.

„Šis sezonas tikrai skiriasi nuo ankstesnių. Esame ir gerai pasiruošę, ir sėkmingai išpildome užduotis. Pasakysiu taip – jei jau patys žaidėjai patenkinti savo žaidimu, vadinasi, kažką darome gerai“, – reziumavo E.Malkevičius.

LSFL lygoje šią savaitę dar laukia dvejos rungtynės: Valdo Adamkaus sporto centro stadione KTU susikaus su VDU, o Vilniaus Senvagės aikštyne – VGTU ir LSU.

Leave a Reply