R.Turskis: „Baimės buvo daug, tačiau pirmąjį ratą baigėme be trukdžių“

Prieš kelias savaites pasibaigęs pirmasis Lietuvos studentų futbolo lygos ratas vadovams bent kuriam laikui suteikė ramybės. 2019 ir 2020 dėl pandemijos stabdytas čempionatas šiemet tokį scenarijų sugebėjo aplenkti.

„Aišku, neramumų buvo ir yra daug. Kaip ir visi, laukiame geresnių laikų ir tuo pačiu tikimės, kad pavasaris bus geresnis. Reziumuojant, norisi pasidžiaugti, kad visas pirmasis ratas praėjo be trukdžių, o vienintelės rungtynės buvo nukeltos dėl Klaipėdos universiteto išvykos į tarptautinį turnyrą“, – sakė lygos prezidentas Rimantas Turskis.

Prieš sezoną prie lygos prisijungusi Klaipėdos universiteto rinktinė per pirmąjį ratą surinko šešis taškus. Net keliose rungtynėse uostamiesčio ekipai tiesiog pritrūko sėkmės.

„Labai įdomi komanda, kuri ne tik žaidžia gerą futbolą, tačiau ir pagyvino visą lygą. Darsyk norisi padėkoti tiek Klaipėdos universiteto rektoriui, tiek sporto klubo pirmininkei Genovaitei Avižonienei už pastangas kuriant komandą bei padedant praplėsti lygos geografiją“, – komentavo R.Turskis.

Po pirmojo rato lygoje pirmauja po trylika taškų surinkusios Vilniaus universiteto ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto rinktinės, o praėjusių metų nugalėtojas Kauno technologijos universitetas kol kas užima tik penktą poziciją.

„Dabartinis išsidėstymas per daug nieko nesako, nes visos komandos lygoje yra apylygės. Daugelyje rungtynių kovos vyksta iki paskutinių minučių, intrigos netrūksta, o tai yra gerai. Čempionatas, kuriame nėra ryškių favoritų ar autsaiderių, yra įdomesnis.

Kitas dalykas – studentų futbole kiekvienais metais keičiasi kartos. Vieni išeina, kiti ateina. Natūralu, kad kažkiek pasikeičia ir pačios komandos lygis. Kalbant apie KTU, tai nėra taip, jog ši komanda žaistų prastai – ne, ji žaidžia gerai, tiesiog tam, kad ateitų rezultatai, reikalingas laikas. Atvirkštinis – VGTU variantas. Kurį laiką buvo žemesnėse vietose, o šiemet kovoja dėl čempiono vardo.

Tiesa, rezultatai yra viena,  bet šalia jų yra ir kiti dalykai. Pavyzdžiui, infrastruktūra, kuri lygoje, sakyčiau, yra nuostabi. Klaipėdoje sąlygos puikiausios, VDU nauja aikštė puikiausia. Lieka susigrąžinti lygį, kurį turėjome prieš kelis dešimtmečius ir viskas bus gerai.

Tarp kitų tikslų – aštuonių komandų čempionatas. Nepaisant to, kad kol kas sužaistas tik vienas ratas, jau galvojame apie naują sezoną, kaip jį padaryti geresnį. Šiemet pradėjome turo rungtynių tiesiogines transliacijas, kitąmet šiuo klausimu turime dar didesnių planų“, – pasakojo R.Turskis.

Antrasis čempionato ratas numatomas balandžio mėnesį.

 

Leave a Reply