LSFL lyderėmis išlieka Vilniaus komandos

Lietuvos studentų futbolo lygos trečiajame ture pergales iškovojo Vilniaus universiteto, Kauno technologijos universiteto ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentai. Tai reiškia, kad jau antrą kartą per šį sezoną visi trys praėjusio sezono prizininkai iškovojo po tris taškus.

 

KU – VU 2:3.

Įvarčiai: E.Vainoras, L.Barsteika; J.Lebedevas 2, J.Dėlkus

 

Klaipėdoje vykusiose rungtynėse lygos naujokai vicečempionams metė tokį iššūkį, kad tik per plauką neiškovojo taškų. Klaipėdos universiteto nesėkmę lėmė nemažas neišnaudotų progų skaičius.

„Mes nesužaidėme geriausių rungtynių, o klaipėdiečiai kaip tik paliko gerą įspūdį. Futbole kartais būna, kad rezultatas būna geresnis už žaidimą, tai šįkart buvo būtent taip. Be abejo, džiaugiamės pasiektu rezultatu“, – po dvikovos sakė VU treneris Rimantas Turskis.

Sėkmingiau progas išnaudoję vilniečiai į priekį išsiveržė sužaidus kiek daugiau nei trečdalį kėlinio, labai greitai klaipėdiečiai rezultatą išlygino, o dar po keturių minučių J.Lebedevas pelnė savo pirmąjį, o komandos antrąjį įvartį.

„Jonas sužaidė tikrai geras rungtynes. Man ypač smagu, kai galiu pasidžiaugti dėl pirmakursio žaidimo. Tiek jo įmušti įvarčiai, tiek aikštės matymas, tiek judėjimas buvo būtent tai, ko mums ir reikėjo“, – sakė R.Turskis.

Vos prasidėjus antrajam kėliniui, Laurynas Barsteika antrąsyk rungtynėse rezultatą išlygino. Buvo akivaizdu, kad lygiosios netinka nei vieniems, nei kitiems, tad ir pastangų žaidimui puolime buvo dedama maksimaliai daug.

Per paskutines 40 dvikovos minučių pasižymėti galėjo ir vieni, ir kiti, tačiau sėkmė lydėjo sostinės ekipą.

 

KTU – VDU 2:0

Įvarčiai: A.Miklovis, P.Malakas

 

 

 

Po patirto pralaimėjimo prieš savaitę LSU rinktinei, praėjusio sezono nugalėtojai KTU studentai trečiojo turo rungtynes stengėsi kontroliuoti nuo pat jų starto. Ne viskas sekėsi, tačiau žaidybinė persvara priklausė būtent KTU.

Apskritai, pirmasis kėlinys buvo itin gyvybingas, kurio metu ir buvo įmušti abu susitikimo įvarčio. Baudos aikštelėje kamuolį gavęs Arvydas Miklovas pasitaisė jį bei smūgiu nuo virpsto pelnė pirmąjį susitikimo įvartį.

Prieš pat pertrauką krito ir antrasis įvartis, kai baudos smūgiu per sienelę Povilas Malakas skirtumą padvigubino. Nepaisant to, kad smūgis buvo geras, VDU ekipos vartininkas vis tik privalėjo reaguoti į jį ir išgelbėti komandą.

Antrajame kėlinyje žaidimo tempas gerokai krito. Rimtų epizodų nebesukūrė nei vieni, nei kiti.

„Atkrarpomis sužaidžiame neblogai, tačiau stabilumo labai trūksta. Galbūt tai susiję su tuo, kad dėl ligų esame stipriai nukraujavę. Be abejo, rezultatai nėra blogi, tačiau žaidimas, ypač gynyboje, nėra toks, kokio norėtųsi“, – reziumavo KTU treneris Gintaras Grigonis.

 

LSU – VGTU 1:3

Įvarčiai: M.Rusys; A.Čivilis, A.Strež, V.Vitkauskas (11 m.)

 

Puikią sportinę formą demonstuojantys Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentai iškovojo jau antrą pergalę šiame sezone bei išlaiko lyderio poziciją. Šįsyk vilniečiai sugebėjo laimėti, nepasaisant susirgusio ir rungtynes turėjusio praleisti trenerio Giedriaus Barevičiaus.

Pirmasis rungtynių įvartis krito sužaidus daugiau nei pusvalandį. Nusivaręs kamuolį arčiau baudos aikštelės, įspūdingu smūgiu pasižymėjo Mantas Rusys. LSU garbę ginantis saugas šiame sezone jau antrąkart muša taip, kad varžovų vartininkams nepaliekama jokių galimybių.

Prabėgus vos penkioms minutėms, pusiausvyra buvo atstatyta. Po kontratakos Arminas Čivilis perdavė kamuolį Arnoldui Baulinui, šis atmetė atgal tam pačiam A.Čiviliui ir jis neklydo.

Rungtynių baigtis buvo nulemta per paskutines penkiolika minučių. Iš pradžių Adolis Strež, o tada ir kelias sekundes trukusi ataka, virtusi vėliau realizuotu vienuolikos metrų baudiniu. Kai rezultatas tapo 1:3, LSU futbolininkai nuleido rankas.

„Išskirčiau du momentus – kelių žaidėjų trūkumą ir teisėjo šou. Likus penkiolikai minučių, kol deficitas buvo vienas įvartis – lipome, tačiau po skirto baudinio ir parodytos raudonos kortelės buvo viskas. Reziumuojant, turėjome sumušti įvarčius, tačiau to padaryti nesugebėjome. Varžovai, savo ruožtu, taip pat žaidė gerai ir pelnytai nugalėjo“, – sakė LSU treneris Tomas Miliauskas.

Leave a Reply