R.Turskis: „Naujo LSFL sezono tikslas – 8 ekipos. Viena naujokių – Klaipėdos universiteto komanda“

Pastarieji du Lietuvos studentų futbolo lygos sezonai nebuvo visaverčiai. Dėl COVID-19 pandemijos 2019/20 metų čempionatas buvo nutrauktas jam vos tik įpusėjus, o 2020/21 – dėl tos pačios priežasties – perpus sutrumpintas.

Lygos vadovybė neslepia, kad pagaliau norėtų sulaukti „tikro“ sezono, kuriame nugalėtojas nebūtų aiškus iki paskutinių rungtynių. Tiesa, tam „tikram“ sezonui, anot lygos prezidento Rimanto Turskio, reikalingas ir didesnis komandų skaičius.

„Naujo sezono tikslas – aštuonios komandos. Tai nėra utopinis tikslas, nes praėjusią savaitę lankiausi Klaipėdoje, kur bendravau su šio miesto universiteto rektoriumi Artūru Razbadausku. Tiek jis, tiek Lietuvos studentų sporto asociacijos viceprezidentė Genovaitė Avižonienė pažadėjo, kad sąlygos yra, studentų yra, todėl komanda bus. Universitetas palaiko futbolą ir bus už futbolą.

Artimiausiu metu laukia kelionė į Šiaulius. Praėjusiais metais šiauliečiai padarė pauzę, bet šio miesto iš universitetų futbolo žemėlapio ištrinti tikrai nesinori“, – pasakojo R.Turskis.

LSFL situaciją lengvina faktas, kad buvo pakeista Elitinės lygos varžybų sistema. Priminsime, kad anksčiau egzistavusios U-19 amžiaus grupės varžybos yra panaikintos.

„Kadangi jau buvo priimtas toks sprendimas, tai privalome pasinaudoti proga. Kalbėsime su akademijomis, kurios turi vyriausias grupes, tačiau tie vaikai neturi kur žaisti. Galvoju, kad tokiu būdu vienu šūviu nušausime du zuikius – padarysime įdomesnį savo čempionatą ir tuo pačiu prisidėsime prie to, kad Lietuva neprarastų futbolą žaidžiančių vaikų“, – komentavo lygos prezidentas.

Naujasis lygos sezonas turėtų prasidėti rugsėjo 25 dieną. Priminsime, kad čempiono titulą gins Kauno technologijos universiteto komanda.

Leave a Reply