LSFL bronza – VGTU rinktinei

Sėkmingai antrajame rate pasirodę Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentai paskutinėse rungtynėse Kaune nugalėjo Vytauto Didžiojo universtiteto futbolininkus bei po ilgos pertraukos tapo LSFL prizininkais.

Likus vienam turui iki sezono pabaigos, trečiąją vietą užimti galėjo tiek VGTU, tiek VDU, tiek Lietuvos sporto universiteto atstovai. Pastarųjų šansai netgi buvo geriausi, nes viskas priklausė tik nuo jų pačių. Vis tik, LSU lemiamoje dvikovoje neatsilaikė prieš čempiono titulą jau anksčiau užsitikrinusią Kauno technologijos universiteto rinktinę.

„Norėjau koncentruotis tik į savo rungtynes, todėl sąmoningai nesidomėjau kaip klostosi dvikova tarp LSU ir KTU. Tiesa, likus dešimčiai minučių sužinojau, kad KTU laimėjo, o mes tuo metu jau pirmavome 2:0. Pagalvojau, kad neturėtumėm praleisti trijų įvarčių ir iškovoti čempionato bronzą“, – jau atslūgus emocijoms sakė VGTU treneris Giedrius Barevičius.

 

 

Rungtynes kur kas energingiau pradėjo VDU atstovai, tačiau vilniečiai išsibudino bei išlygino žaidimą. Pati rimčiausia pirmojo kėlinio proga buvo sukurta likus žaisti vos kelias minutes iki pertraukos. Tuomet vienos atakos metu VDU galėjo pasižymėti net tris kartus. Nepasižymėjo.

Po pertraukos žaidimo kontrolė ir vėl priklausė kauniečiams, o G.Barevičiaus auklėtiniai varžovus gaudė kontratakomis. Viena tokių 60 minutę virto pirmuoju Arnoldo Baulino įvarčiu, dar viena tokių – 69 minutę – Eimanto Armalio antruoju.

 

 

„Nebuvome labai geresni, bet tikrai esu patenkintas, kiek komanda į šią pergalę įdėjo pastangų. Jokio vaikščiojimo – tik milžiniškas darbas iš visos širdies. Reziumuojant visą sezoną, tai prisipažinsiu, kad ta trečia vieta man kiek netikėta. Aišku, prie to prisidėjo LSU ypač sunkus susirinkimas į rungtynes, bet nuo to mūsų džiaugsmas nei kiek nėra mažesnis. Rinkomės sėkmingai į rungtynes – ačiū vaikinams už tai“, – sakė G.Barevičius.

 

 

Kaip jau minėjome, bronzą VGTU rinktinei garantavo KTU dar viena pergalė čempionate. Įspūdingą sezoną žaidžiantys kauniečiai šiame čempionate nėra praradę nei vieno taško, o antradienio rungtynėse abu įvarčius pelnė po pertraukos.

Apskritai, pirmasis kėlinys, iš esmės, vyko tik aikštės viduryje, tad ir progų per daug nesukūrė nei viena, nei kita komanda. Įpusėjus antrajam kėliniui, įspūdingu tolimu smūgiu pirmąjį įvartį pelnė Povilas Malakas, o dvikovai besibaigiant – po kampinio galva sėkmingai smūgiavo Selimas Dundaras. Įdomu tai, kad po keitimų į aikštę žengiantis turkas per paskutines dvejas rungtynes pasižymėjo trimis tiksliais smūgiais.

„Neturėjome labai jau didelio pranašumo, tiesiog pasinaudojome pusprogėmis, o varžovai tuo pasigirti negali. Tęsiame puikų sezoną – liko tik vienos rungtynės“, – sakė KTU treneris Gintaras Grigonis.

LSFL sezonas baigsis Vilniaus universiteto stadione pirmadienį (birželio 14 dieną) rungtynėmis tarp čempionų KTU ir vicečempionų VU futbolininkų. Numatyta šių rungtynių tiesioginė transliacija.

Leave a Reply