VU sutriuškino LSU bei kyla į pirmą vietą

Lietuvos studentų lygos septintojo turo rungtynėse Vilniaus universiteto komanda 4:0 Kaune sutriuškino Lietuvos sporto universiteto rinktinę bei kyla į pirmąją vietą turnyro lentelėje. Tiesa, antroje pozicijoje esantys KTU studentai dar turi net trejas rungtynes atsargoje. Du įvarčius nugalėtojams pelnė Liutauras Rimkus, po vieną – Augustas Valukonis ir Artūras Karasiovas.

Dvikova prasidėjo apylygiai, tačiau sužaidus vos šešiolika minučių kauniečiai jau traukė kamuolį iš tinklo. Apmaudžiausia LSU studentams yra tai, kad net ne prie jų, o prie varžovų vartų buvo skirtas kampinis, tačiau atsikirtimas ir varžovų kontrišpuolis lėmė vilniečių persvarą.

Po praleisto įvarčio LSU žaidimas kiek susilpnėjo, tačiau tai akivaizdu tapo po antrojo kėlinio pradžioje L.Rimkaus pelnyto antrojo VU įvarčio. Situacija identiška – vėl paskirtas kampinis prie vilniečių vartų, Kauno komanda atsikirto, VU kontratakavo ir L.Rimkus fantastišku smūgiu iš už baudos aikštelės į vartų devyniukę skirtumą padvigubino.

„Po to įvarčio kai kurie žaidėjai tiesiog sustojo ir negaliu jų kaltinti. Esame tokioje situacijoje, kad krašto žaidėjai turi žaisti vidury ir tokiu užkaišioti atsiradusias spragas. Vienintelis dalykas, ko dabar tikrai laukia yra sezono pabaiga“, – sakė LSU treneris Tomas Miliauskas.

Po pertraukos VU pranašumas buvo toks milžiniškas, kad ties keturiais jų įmuštais įvarčiais varžovų triuškinimas galėjo nesibaigti. Pasiekti dar įsimintinesnę pergalę sutrukdė koncentracijos stoka.

„Mes daug treniruojamės ir tai matosi aikštėje. Po pertraukos varžovus prispaudėme kaip reikiant. Kai laimi 4:0, dažniausiai kažką darai neblogai. Šiandien, iš esmės, gerai arba bent neblogai sužaidė visi“, – rungtynes komentavo VU treneris Rimantas Turskis.

VU situacijos neapsunkino ir faktas, kad nuo 76 minutės komanda žaidė mažumoje. Už dvi geltonas korteles tuomet buvo pašalintas Lukas Katilius. Anot R. Turskio, jo komandos persvara buvo per didelė, kad žaidimui atsilieptų vieno žaidėjo pašalinimas. Be to, treneris nepripažįsta, kad raudona kortelė jo auklėtiniui buvo parodyta teisingai.

Leave a Reply