Prieš pat finalinį švilpuką įmušę įvartį, VGTU studentai iškovojo pirmąjį sezono tašką

Lietuvos studentų futbolo lygos trečiajame ture Vilniaus Gedimino technikos universiteto ir Vilniaus universiteto komandų akistata baigėsi lygiosiomis 1:1. VU į priekį išsiveržė penktąją minutę, kai pasižymėjo Giedrius Onuškevičius, o VGTU rezultatą išlygino Vilmantas Bingelis. Tuomet iki rungtynių pabaigos buvo likusios maždaug 10 sekundžių.

Vos prasidėjus rungtynėms, nesutarę tarpusavy VGTU gynėjai paliko visiškai vieną G.Onuškevičių, kuris užtikrintai pasiuntė kamuolį į varžovų vartų tinklą.

Tuomet VU atidavė iniciatyvą, o fiziški stipresni nominalūs aikštės šeimininkai aiškiai užvaldė aikštės vidurį. Bėda ta, kad Giedriaus Barevičiaus auklėtiniams niekaip nepavykdavo tiksliai atlikti skersų perdavimų, tad ties tuo atakos ir nutrūkdavo.

VU studentai bandė „prigauti“ varžovus kontratakomis. Ypač pavojingas epizodas buvo sukurtas antrajame kėlinyje, kai Arminas Čivilis ištraukė kamuolį iš tuščių vartų. Tuomet VU galėjo padėti tašką rungtynėse.

„Jei tuomet kamuolys būtų įskriejęs į vartus, turbūt, tai būtų mus palaidoję. Kadangi neįskriejo, tai kantriai laukėme savojo šanso ir sulaukėme. Manau, kad lygiosios yra teisingas rezultatas“, – kalbėjo G.Barevičius.

Paskutinę VGTU ataką pradėjo Salvijus Barevičius. Jis atliko perdavimą Levui Sonui, o pastarasis iš kairiojo atakos krašto sėkmingai padavė kamuolį į baudos aikštelę, kurioje V.Bingelis galva atliko smūgį į vartus bei išlygino rezultatą.

„Neblogos rungtynės, kuriose mums pritrūko pasinaudoti dar viena proga. Pabaigoje suklydome ir už tai buvome nubausti“, – po dvikovos kalbėjo VU treneris Edvardas Malkevičius.

Leave a Reply