LSFL starto pozicijos. Favoritai. Tikslai

Birželio mėnesį pasibaigusiame 2018/19 metų Lietuvos studentų futbolo lygos sezone čempionams skirtą taurę iškovojo Šiaulių universiteto futbolininkai. Jie per dvylika rungtynių iškovojo dešimt pergalių, dusyk sužaidė lygiosiomis bei vienuolikos taškų skirtumu aplenkė antroje vietoje likusius Vilniaus universiteto studentus. Panašu, kad ir naujajame sezone šiauliečiai bus pagrindiniai pretendentai į čempiono titulą.

 

Šiaulių universitetas

Treneris: Rytis Alūzas

Vieta 2018/19 sezone: pirma

Pasikeitimai: minimalūs

 

Nedaug trūko, kad naujajame sezone Šiaulių universiteto komanda, apskritai, būtų nestartavusi. Su finansiniais sunkumais susiduriantis universitetas tik „paskutinę dieną“ sutiko išleisti savo futbolininkus ginti nugalėtojo vardo.

„Vienareikšmiškai įvardinti lūkesčius nėra lengva. Keli lyderiai baigė universitetą. Jie pagal nuostatus dar metus gali mums padėti. Žodinį sutikimą turime, tad jeigu bus – sieksime apginti titulą. Tačiau galime pabirti dėl įvairiausių priežasčių. Pavyzdžiui, spalio 2 dieną turėjome žaisti rungtynes, tačiau kaip tik tądien sugalvojo atsikelti savo rungtynes pirmos lygos komanda. Ir mes nieko negalime padaryti. Komanda „ant popieriaus“ stipri, bet kol kas sunku nuspėti kitų komandų pajėgumą“, – sakė R.Alūzas.

 

Vilniaus universitetas

Treneris: Rimantas Turskis

Vieta 2018/19 sezona: antra

Pasikeitimai: devyni naujokai

 

Per pastarąjį penkmetį Vilniaus universiteto komanda yra ryški prizininkų komanda. Praėjęs sezonas R.Turskio auklėtiniams buvo sudėtingas, tačiau pavasarį viskas stojo į savo vietas. Treneris neabejoja, kad panašiai situacija klostysis ir šiemet.

„Visada norisi būti aukščiau, bet.. pavyzdžiui, pernai užsibrėžėme tikslą laimėti pirmą vietą, bet nelaimėjome. Sezono pradžioje turėsime problemų, nes dalis svarbių žaidėjų tik po mėnesio grįš į Lietuvą, kai kas baigė mokslus ir padėti nebegalės. Kalbant apie naujokus, tai pastebėjau tendenciją – kuo toliau, tuo jie silpnesni. Prireiks laiko, kol vienas kitą aikštėje suprasime. Stengsimės būti trejete, o kaip bus.. nežinau“, – sakė R.Turskis.

 

Kauno technologijos universitetas

Treneris: Gintaras Grigonis

Vieta 2018/19 sezone: trečia

Pasikeitimai: pasitraukę lyderiai, penki naujokai

 

2017/18 metų čempionai praėjusiame sezone iki paskutinio turo varžėsi dėl antrosios vietos, tačiau galiausiai ją buvo priversti užleisti Vilniaus universiteto komandai. „Ant popieriaus“ komanda šiemet atrodo dar silpnesnė. Apie tai kalba ir komandos treneris.

„Kiek mano patirtis rodo, šiemet mano komanda.. ne čempioniška. Turime problemų dėl traumų – tie žaidėjai, kurie pernai ir užpernai tempė komandą, kažkiek laiko padėti negalės. Komandą papildė penki naujokai, tačiau nei vienas vardas plačiajai futbolo visuomenei nėra žinomas. Bet kokiu atveju, tarp prizininkų patekti norėtųsi“, – sakė G.Grigonis.

 

Vytauto Didžiojo universitetas

Treneris: Mantas Gintalas

Vieta 2018/19 sezone: ketvirta

Pasikeitimai: branduolys nepakitęs

 

Svarbiausius žaidėjus po praėjusio sezono išsaugojęs M.Gintalas per labai trumpą laiką yra priverstas komandą aplipdyti naujokais, kurių netrūksta. Kaip ir daugeliui kitų universitetų, ruduo kelia daugiau klausimų nei atsakymų.

„Visada prieš sezoną tikiesi labai aukštų vietų, tačiau tada susiduri su realybe. Turime tikslą laimėti kiekvienose rungtynėse, o kiek tai įmanoma, pažiūrėsime po pirmojo turo. Laukia derbis su KTU. Tokios rungtynės atsako į daug klausimų“, – sakė M.Gintalas.

 

Lietuvos sporto universitetas

Treneris: Tomas Miliauskas

Vieta 2018/19 sezone: penkta

Pasikeitimai: minimalūs

 

Lietuvos sporto universito komandos rezultatai, iš esmės, priklauso tik nuo to, kaip pavyks rinkti žaidėjus į rungtynes. „Ant popieriaus“ ši komanda galėtų būti pretendentė į čempiono titulą, tačiau daugumos užimtumas ir dalyvavimas pirmos lygos čempionate tuos lūkesčius gali gerokai pažeminti.

„Turime tikslą – kovoti dėl pirmų vietų absoliučiai visuose turnyruose, kuriuose dalyvausime. Jei mums kiekvienoms rungtynėms pavyks surinkti stipriausią sudėtį, tai tikrai yra realu. Kalbame su klubais, kad išleistų žaidėjus – jie kaip ir nusiteikę geranoriškai. Labai svarbu, kad savo universitetui norėtų padėti patys studentai“, – sakė T.Miliauskas.

 

Vilniaus Gedimino technikos universitetas

Treneris: Giedrius Barevičius

Vieta 2018/19 sezone: šešta

Pasikeitimai: nedideli

 

VGTU priešsezoniniame laikotarpyje nesužaidė nei vienų draugiškų rungtynių, todėl savo pajėgumą bandys aiškintis jau prasidėjus čempionatui. Kalbėdamas apie komandai keliamus tikslus, treneris G.Barevičius juokauja, kad svarbiausia neiškristi iš lygos.

„Rimtai kalbant, sunku nuspėti rezultatą. Prie komandos prisijungė naujų žaidėjų, tačiau jų pajėgumo aš dar nežinau. Kovosime su visais, o viščiukus skaičiuosime pavasarį“, – sakė G.Barevičius.

 

Leave a Reply